Informacija apie botokso išrašymo tvarkos griežtinimą žiniasklaidą pasiekė po to, kai BBC ištyrė, kaip dirba vienas Jungtinės Karalystės gydytojas.

Botoksas – gana pavojingas preparatas, jį skirti gali tik gydytojas ir tik po išsamių tyrimų bei apžiūros.

Jungtinės Karalystės visuotinė medikų taryba (GMC) teigia, jog naujos taisyklės, kurios bus paskelbtos jau šią savaitę, privers gydytojus atsisakyti praktikos skirti kosmetines injekcijas akis į akį nesusitikus su pacientu.

„Yra ne viena priežastis, kodėl tokiems preparatams reikalingas receptas, manome, jog gydytojai, prieš skirdami tokias injekcijas, turi išsamiai ištirti pacientą“, - teigia GMC vadovas Niallas Dicksonas.

Medicinos seselės turi teisę, gydytojui stebint, suleisti tokių preparatų, tačiau jeigu paaiškės, jog jos tai daro be specialistų priežiūros ir ne kritiniu atveju, gresia teisiniai padariniai.
„Harley Aesthetics“ vadovas, gydytojas Markas Harrisonas subūrė šimtus medicinos seselių jungiantį tinklą. Jos paskambina medikui į jo mobilųjį telefoną (iš bet kurios Jungtinės Karalystės vietos), gauna leidimą pacientui suleisti botokso ir daktarui už kiekvieną skambutį sumoka po 30 svarų (130 Lt).

Kai į šią problemą dėmesį atkreipė BBC, priedangoje dirbusi tyrėja prisijungė prie M. Harrisono seselių tinklo ir surinko reikiamą informaciją.

Jai pavyko įrašyti, kaip daktaras pasakoja apie botokso skyrimą procedūras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)