Šią, neįprastai šiltą žiemą, gal ir pavyks išvengti gripo ir kitų kvėpavimo takais plintančių ligų epidemijos. Lapkritį kvėpavimo takų ligomis užsikrėtė ir sirgo gan nemažai žmonių, tačiau epideminis lygis nepasiektas.

Gruodį sergamumas ėmė mažėti. Šiaulių medikai pastebi, kad tai gali būti tyla prieš audrą, mat dabar vaikai atostogauja, neina į mokyklas ir darželius, todėl labai sumažėja galimybė ligoms plisti vaikų kolektyvuose.

Baiminamasi, kad vaikams grįžus į mokyklas virusinės infekcijos , ar net gripas ims sparčiai plisti. Šiaulių miesto sveikatos skyriaus vadovė sako, kad po kalėdinių atostogų ligų plitimą taip pat būtų galima kontroliuoti, jeigu mokyklų direktoriai laiku imtųsi priemonių.

O jos paprastos - pastebėjus, kad bent penktadalis vaikų sloguoja, visą klasę uždaryti kelioms dienoms. Panašios rekomendacijos tinka ne tik vaikų kolektyvams.

Suaugusieji taip pat turėtų galvoti ne tik apie darbus, bet ir apie kolegų sveikatą - pasikonsultuoti su gydytoju ir dieną ar dvi neiti į darbą, jeigu sukilo temperatūra, kankina kosulys, sloga.

Anot Sveikatos skyriaus darbuotojų, šeimos gydytojai pacientams turėtų priminti, kaip saugotis gripo ir nuo jo apsaugoti artimuosius. Iš pirmo žvilgsnio lengvas negalavimas gali sukelti rimtų komplikacijų - po gripo ar gerklės uždegimo gali paūmėti bronchitas, išsivystyti plaučių ar net širdies ligos.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją