Ruano (Prancūzija) Verslo mokyklos profesorius Yehuda Baruchas naujausiame moksliniame darbe tvirtina, kad darboholizmas dažnai nepagrįstai laikomas neigiamu reiškiniu individams ir visuomenei.

Mokslininkas įsitikinęs, kad darboholizmas – nors tai iš tiesų yra priklausomybė – gali turėti teigiamų pasekmių tiek žmogui, tieks verslui, tiek visai visuomenei. Tad profesorius daro išvadą, jog darboholizmo nereikėtų automatiškai traktuoti kaip ydos.

„Career Development International“ spausdinamame straipsnyje Y. Baruchas samprotauja, kad visa literatūra apie darboholizmą apibūdina šį reiškinį kaip neigiamą įprotį, siejamą su milžiniška įtampa darbe ir namuose. Vis dėlto empiriniai tyrimai rodo, kad darboholikai dažnai demonstruoja energiją ir atsidavimą, o ne išsekimą ar cinizmą.

Profesorius priklausomybę nuo darbo gretina su potraukiu šokoladui – esą jo valgymas sveikatai duoda naudos, mat suteikia žmonėms energijos ir skatina puikią savijautą. Panašiai kaip šokoladas darboholikus veikia darbas – jis suteikia energijos, o profesiniai pasiekimai skatina gerai jaustis.

Y. Baruchas įsitikinęs, kad patys darboholikai turi nuspręsti kiek dirbti, nebent persidirbimas akivaizdžiai kenkia jų sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją