„Ši apribojimas bus taikomas mūsų viešuosiuose baseinuose. Nenorime, kad mūsų lankytojos viešai darytųsi depiliaciją“, - „Sveriges Radio“ sakė bendrovės „Vaxjo“ vadovas Josefinas Kejderis.

Bendrovė „Medley“, kuriai ir priklauso minėtieji baseinai visose Švedijoje, moterims skirtuose dušuose jau prieš kelis mėnesius iškabino depiliaciją draudžiančius ženklus. Taip pasielgti privertė pasipiktinusių klienčių skundai, kurioms nepatinka dušuose ir persirengimo kabinose stebėti, kaip kitos dailiosios lyties atstovės skutasi kojas ar kitas vietas.

„Nemalonu stebėti, kaip kitos moteris viešai atlieka depiliacijos procedūras – manome, kad tai reikėtų daryti namuose, bendrovė tam pritaria“, - transliuotojui sakė J. Kejderis.

Vyrų rūbinėse panašių ženklų neatsirado, tiesiog stipriosios lyties atstovai skundų šiuo klausimu neturi. Anot J. Kejderio, depiliacijos problema viešųjų baseinų dušuose ir rūbinėse aktualesnė moterims.

„Manau, kad moterys depiliuojasi daugiau nei vyrai. Tai taip pat higienos klausimas, juk plaukai užkemša vamzdžius“. – sakė J. Kejderis.