Mokslininkai ištaisė genetinę klaidą, sukeliančią Dauno sindromą – nors ir atskirtose ląstelėse – taip padidindami radikalios terapijos perspektyvas, praneša guardian.co.uk.

Buvo atlikta visa eilė eksperimentų, kurių metu amerikiečių mokslininkai ėmė ląsteles iš Dauno sindromu sergančių žmonių ir nuslopino papildomą chromosomą, sukeliančią šią ligą. Nors šiuo atradimu paremta terapija tebėra tolima viltis, vis dėlto šios srities mokslininkai mano, kad tai pirmas rimtas žingsnis link Dauno sindromo „chromosomų terapijos“.

„Tai tikras techninis perversmas. Tai atveria visiškai naujas mokslinių tyrimų galimybes“, - sakė neurogenetikos profesorė Elizabeth Fisher, nedalyvavusi tyrime.

Vien Didžiojoje Britanijoje per metus gimsta apie 750 kūdikių su Dauno sindromu. Pasaulio mastu su šiuo sindromu gimsta vienas iš 1000 ar 1100 kūdikių. Dauguma šių vaikų susiduria su mokymosi sunkumais.

Nepaisant pažangos medicinos priežiūros srityje, kuri leidžia daugumai tokių žmonių sulaukti vidutinio amžiaus, šį sutrikimą turintiems asmenims gresia širdies, žarnyno ir kraujo ligos bei skydliaukės problemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)