Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vyriausiasis specialistas Julijanas Gališanskis sakė, kad izoliuotis atvykus į Lietuvą nereikia tiems asmenims, kurie yra pilnai paskiepyti Europos Sąjungoje registruota vakcina nuo koronaviruso.

„Šiuo metu jų yra keturios: „Comirnaty“, „Moderna“, „Vaxzevria“ ir „Janssen“. Atkreipiame dėmesį, kad šiomis vakcinomis pilnai paskiepytiems asmenims nebūtinas ir tyrimas dėl COVID-19 ligos prieš atvykstant į Lietuvą“, – patikslino J. Gališanskis.

Nepaisant to, kad tarp dviejų „Vaxzevria“ vakcinos dozių turi praeiti net iki trijų mėnesių laiko tarpas, paskiepytiems pirmąja minėtosios vakcinos doze izoliacijos išimtis grįžus į Lietuvą netaikoma, nors tokiems žmonėms, praėjus 4 savaitėms po pirmos „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo, bet ne ilgiau kaip praėjus 12 savaičių, bus galima naudotis gegužės 24 dieną įsigaliosiančio Galimybių paso privilegijomis.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio patarėja ryšiams su visuomene Aistė Šuksta portalui „Delfi“ pirmadienį paaiškino, kad Galimybių pasas yra ne apie keliones, bet apie galimybes šalies viduje, tad jį turintiems izoliacijos grįžus iš užsienio išimtis po pirmosios „Vaxzevria“ dozės netaikoma.

„Galimybių pasas galioja tik nacionaliniu lygmeniu. Jis galioja tik Lietuvoje ir negalioja nei važiuojant į užsienį, nei grįžus iš užsienio. Galimybių pasas neteikia jokių galimybių, kalbant apie izoliavimąsi. Čia kalbama apie papildomas veiklas, kurias galės vykdyti žmonės ir po pirmosios vakcinos dozės praėjus keturioms savaitėms“, – teigė ministro patarėja.

Keleivių COVID-19 testavimo paslaugų oro uostuose pristatymas

Grįžus iš kitos šalies tyrimas dėl COVID-19 nėra privalomas ir izoliacija nėra taikoma ir šiems asmenims:

  • persirgusiems COVID-19 liga, jeigu ji buvo patvirtinta per pastarąsias 180 dienų;
  • tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims, kai Lietuvoje užtikrinami tik būtinieji sustojimai (degalų papildymui, higienos poreikių užtikrinimui ir pan.);
  • oficialių delegacijų nariams.


Yra ir daugiau išimčių. Visas išimtis dėl izoliacijos ir testavimo rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)