„Mes, kurie gyvename, kitų geros valios dėka, dažniausiai neturime galimybės padėkoti donorų šeimoms, pagerbti mirusiųjų atminimo. Stengiamės tai padaryti visada, kai viešai kalbame apie organų donorystę.

Tačiau mes žinome I. Matijošaitienės vardą. Mes be galo užjaučiame jos šeimą. Mus sukrėtė šios aktyvios, energiją spinduliuojančios moters mirtis. Suprantame, kad jos nebuvo įmanoma išvengti. Tačiau ši skaudi ir neišvengiama mirtis neliko beprasmiška – I. Matijošaitienė padovanojo gyvenimą kitiems...“ – rašoma „Gyvasties“ pranešime.

Asociacija reiškia užuojautą I. Matijošaitienės šeimai ir dėkoja už kilnų apsisprendimą.

„Norime, kad žinotų, jog mes visada prisiminsime ne kartą I. Matijošaitienės viešai išsakytą pritarimą organų donorystei. Dažnai tokiose laidose dalyvaudavo ir asociacijos „Gyvastis“ nariai, gyvenantys persodintų organų dėka. Taip pat visada prisiminsime Irenos ir jos vyro Visvaldo paramą mergytei, kuriai reikalinga kepenų persodinimo operacija.

Mes, kuriems nusišypsojo laimė būti transplantuotiems, visada prisimename donorus, kurių dėka gyvename, visada esame ir būsime dėkingi šeimoms, kurios sutiko paaukoti mirusiųjų artimųjų organus. Dovanoti juos gyvenimui...“ – rašo asociacija ir priduria, kad tie, kurie dovanoja artimo ir brangaus žmogaus organus kitiems, jiems visai nepažįstamiems žmonėms, yra verti didžiausios pagarbos.

DELFI primena, kad labai sunkią galvos traumą namuose nukritusi nuo laiptų I. Matijošaitienė patyrė ankstų kovo 12-osios rytą. Kauno klinikose buvo atliktos trys operacijos, tačiau moters smegenys mirė. Paėmus tinkamus donorystei organus praėjusio penktadienio rytą I. Matijošaitienė buvo atjungta nuo jos gyvybę palaikiusios aparatūros, konstatuota biologinė mirtis.

Kovo 17 d. I. Matijošaitienė amžinojo poilsio atgulė Kauno Petrašiūnų kapinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)