Šio vandenyje tirpaus B grupės vitamino perdozavimas gali sutrikdyti nervų sistemos veiklą ir sukelti neuropatijas, neigiamai paveikti plaštakų bei pėdų jautrumą.

Nesaugių maisto papildų „The True Original Animal Pak“ (partijos Nr. 188934B, geriausias iki 2017-08-31) ženklinimo etiketėje nurodyta, kad siūlomame suvartoti maisto papildo kiekyje yra 180 mg vitamino B6. Vokietijos atsakingai institucijai atlikus šių papildų laboratorinius tyrimus, nustatytas vitamino B6 kiekis – 189 mg, nors Pasaulinė sveikatos organizacija per parą rekomenduoja suvartoti tik 1,4 mg.

Į Lietuvą nesaugių papildų „The True Original Animal Pak“ įvežė UAB ,,Andeka“ (Architektų g. 56-101, Vilnius), UAB ,,Metausta“ (J. Savicko g. 4, Vilnius) ir MB ,,Osvira“ (Dragūnų g. 11-104, Klaipėda).

Papildai taip pat buvo išplatinti Estijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Airijoje, Latvijoje, Rumunijoje, Slovakijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Vartotojai, įsigiję nesaugių maisto papildų „The True Original Animal Pak“, gali juos grąžinti į prekybos vietas ar platintojams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)