Tačiau sulaukusi 25 metų ji patyrė tai, dėl ko ėmė paniškai bijoti gydytojų, rašo britų spauda.

Būdama 25 metų jis tarnavo kariuomenėje ir buvo dislokuota Vokietijoje. Vieną dieną jai kandant obuolį skilo du priekiniai jos dantys ir ji kreipėsi į kariuomenės odontologą, o šis ją nusiuntė pas vokietį gydytoją.

Šis moteriai pasakė, kad turi su bendra narkoze jai sutvarkyti danties kanalą, ir ji sutiko. Tačiau atsibudusi moteris pamatė, kad gydytojas jai išrovė visus dantys. Be to, išrauti dantys kabėjo jai virš galvos plastikiniame maišelyje.

Nors taip ir nebuvo išsiaiškinta, kodėl gydytojas išrovė moteriai visus dantis, jo veiksmai turėjo rimtų pasekmių tolesniam jos gyvenimui.

„Kandau obuolį ir mano du priekiniai dantys skilo, todėl kreipiausi į dantistą. Kariuomenė turėjo savo dantistą, – pasakojo A. Divers, kurios istoriją papasakojo „Channel 5“ laida „Botched Bodies“. – Kariuomenės dantistas pasakė, kad turi siųsti mane pas vietinį gydytoją vokietį. Niekada nebijojau dantistų. Tačiau man nerimą kėlė tik kalbos barjeras, nes jis labai prastai kalbėjo angliškai.“

Moteris prisiminė, kad vaikystėje ją prastai veikdavo vietinė nejautra. „Vienintelis dalykas, kurį prisiminiau apie dantistus, buvo vaistų injekcijos. Jie turėdavo man suleisti jų kokius penkis kartus, nes vis neapmarindavo gydomos vietos. Pasakiau tą vokiečiui gydytojui, ir jis nusprendė, kad mano atveju geriausia būtų bendra narkozė“, – pasakojo moteris.

Tačiau po narkozės atsibudusi moteris pamatė tikrą „vaizdą iš siaubo filmo“. „Jis sudėjo visus mano dantis į plastikinį maišelį ir pakabino man virš galvos, – siaubingą patirtį nupasakojo moteris. – Buvau tokia pikta, kad net negalėjau normaliai susikoncentruoti. Buvau apsvaigus ir vis mėginau paklausti, kodėl jis tai padarė. Tačiau jis vis kartojo "nesuprantu, nesuprantu" ir tiesiog išėjo. Praverkiau visą naktį. Negalėjau išeiti iš namų. Turbūt praverkiau visą mėnesį. Iki tos dienos buvau pasitikinti savimi, linksma, mėgau bendrauti. Tačiau mano pasitikėjimas savimi tiesiog subyrėjo į šipulius.“

Moteris iki šiol nežino, kodėl odontologas tuomet nusprendė jai pašalinti visus dantis.

„Jie nebuvo supuvę ar kažkas panašaus. Kai kuriems išrauti jis turėjo panaudoti nemažą jėgą. Jie prapjovė man dantenas, kad išrautų kelis dantis, – pasakojo A. Divers. – Negalėjau to suvokti. Buvau sugniuždyta. Buvau jauna, man buvo tik 25 metai, o jis viską atėmė.“

Vėliau moteris vėl kreipėsi į kariuomenės dantistą, tačiau šis tik jai pagamino prastai tinkančius įsidedamus protezus. „Jie buvo siaubingi, jų tiesiog nekenčiau. Tai ne dantys, tai plastikas. Tiesiog nešiojau didelį gabalą plastiko savo burnoje“, – sakė moteris.

Daugelį metų ji kankinosi su protezais, kurie jai trynė ir kėlė skausmą. Psichologinės pasekmės taip pat buvo siaubingos.

Alison sužadėtinis Markas Westas sakė, kad dėl pasitikėjimo stokos ji negalėjo daug ko daryti. „Ji galėjo ko nors nedaryti, nes jai atrodo, kad žmonės į ją žiūri“, – sakė jis.

„Turėjau visą gyvenimą taip gyventi dėl jo aplaidumo“,– sakė A. Divers. Moters nuo to baisaus įvykio nė karto nenusifotografavo.

Sutikusi dalyvauti minėtoje televizijos programoje A. Divers buvo nusiųsta į vieną Londono odontologijos klinką siekiant išsiaiškinti, ar jai galima padėti. Moters būklę įvertino chirurgas-odontologas Anthony'is Zybutzas. Jis nusprendė, kad Alison galima įsukti dantų implantus.

Kartu su broliu periodontologu Michaelu jie sukūrė ilgus metus besikankinusiai moteriai nuostabią šypseną. Po aštuonias valandas trukusios operacijos ją pamačiusi Alison apsiverkė.

„Man nebereikės prisidengti burnos kalbant su kuo nors. Galiu vaikščioti ir šypsotis ir mėgautis gyvenimu, – džiūgavo moteris. – Ši procedūra grąžino man pasitikėjimą.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)