„Iki konkurso pradžios, bent jau mano žiniomis, konkurso komisijos nariai tos informacijos nežinojo, aš taip pat tokio fakto nežinojau. Paaiškėjo konkurso eigoje, pratiškai išvakarėse prieš finalinį etapą“, – Eltai ketvirtadienį komentavo Raseinių rajono meras.

„Bet aš asmeniškai tą sužinojau iš socialinių tinklų, žiniasklaidos. Kažkaip bandžiau paskui žiūrėti už ką jis teistas, bet tos informacijos irgi ne per daugiausia buvo“, – pripažino A. Nekrošius.

Meras tikina, kad šiuo metu rengti naujo konkurso negalima, nes vis ar laukiama STT išvados dėl G. Pikūno tinkamumo eiti ligoninės vadovo pareigas.

„Mes kreipėmės į STT ir STT informuos, ar tas žmogus gali eiti tokias pareigas ar negali“, – pabrėžė A. Nekrošius.

„Mane labiau domino žmonių mintys, kaip jie ketina valdyti pačią ligoninę“, – pridūrė meras.

Vis dėlto, jei meras sulauktų neigiamos STT išvados, jis privalėtų skelbti naują konkursą.

„Darbuotojas, kuris negauna STT leidimo dirbti, tikrai negalės dirbti“, – akcentavo jis.

Antradienį paskelbta, kad konkursą į Raseinių ligoninės vadovus laimėjo gydytojas chirurgas G. Pikūnas.

Trečiadienį ELTA paskelbė, kad G. Pikūnas 2012 m. buvo nuteistas už sukčiavimą, jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Šiaulių apygardos teismas patvirtino, kad 2012 m. kovą nutarė palikti galioti 2011 m. Pakruojo apylinkės teismo sprendimą, kuriuo G. Pikūnas ir kitas asmuo pripažinti kaltais dėl sukčiavimo. Bylos duomenimis, vyrai apgaule savo naudai įgijo automobilį „Fiat Ducato“, padarydami žemės ūkio bendrovei turtinę žalą – 74 000 litų (apie 21,5 tūkst. eurų.

Eltos kalbintas G. Pikūnas nepaneigė, kad anksčiau buvo teistas, tačiau nenorėjo prisiminti įvykio, dėl kurio buvo teismo pripažintas kaltu. Vyras pažymėjo, kad jo teistumas yra išnykęs, jis teigė turintis tai įrodančią pažymą.

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paragino konkurso organizatorius atsakyti į keliamus klausimus dėl G. Pikūno teistumo.

ELTA primena, kad pastarosiomis savaitėmis Raseiniuose dalis medikų kėlė abejones dėl ligoninės vadovo konkurso skaidrumo. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuotojų, 7 darbuotojai buvusiam ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo. Paskutinė šių gydytojų darbo diena – ketvirtadienis.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Praėjusią savaitę į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi ir Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai, prašydami stabdyti, pasak medikų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)