Kinijoje patvirtinti iš viso devyni naujos atmainos H7N9 paukščių gripo atvejai. Trys užsikrėtę žmonės mirė. Kinijos interneto vartotojai ir dalis laikraščių sukritikavo vyriausybę, kad ši per vėlai pranešė apie infekcijas, ypač turint omenyje tai, kad du pirmieji pacientai susirgo dar vasario mėnesį. Vyriausybė tvirtina, kad jai reikėjo laiko tiksliai nustatyti ligą sukėlusį virusą.

2003 metais Kinijos valdžia iš pradžių bandė nuslėpti Kinijoje prasidėjusią SŪRS (sunkus ūminis respiratorinis sindromas) epidemiją. Nuo SŪRS visame pasaulyje mirė maždaug dešimtadalis iš 8 tūkst. užsikrėtusių žmonių.

Kinijos valstybinė naujienų agentūra "Xinhua" teigia, kad nėra teisinga lyginti SŪRS su virusu H7N9, nes dar nepastebėta, kad naujasis paukščių gripo virusas plinta tiesiogiai tarp žmonių.

Pasaulio sveikatos organizacija pranešė, kad atidžiai stebi įvykius ir palaiko ryšį su Kinijos valdžia, kuri aktyviai tiria ligos atvejus. Gripo ekspertai laboratorijose visame pasaulyje tikrina iš užsikrėtusiųjų paimtus viruso mėginius. Mokslininkai tiria viruso DNR ir bando išsiaiškinti jo pandeminį potencialą.

Kol kas nėra aptikta šiuo virusu užsikrėtusių gyvūnų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)