"Kovo 15 dieną Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) turėtų pateikti medicininio audito išvadas. Toliau kovo 29 dienai mes turėtume turėti mūsų tarnybinio audito išvadas", - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė ministrė.

Pasak A.Pabedinskienės, taip pat formuojama darbo grupė, pagal kurios išvadas Seimo rudens sesijai būtų galima teikti teisės aktų pateikimus.

Vasarį į Kauno klinikas iš Akmenės rajono Ventos socialinės globos namų atvežta septynerių metų mergaitė nesvėrė nė šešių kilogramų. Medikai tvirtino, jog vaikas buvo neprižiūrėtas.

Dokumentai rodo, kad vasario 5 dieną kreiptasi į medikus, vaikas išvežtas į gydymo įstaigą Šiauliuose. Ten gydytoja jį apžiūrėjo ir nurodė vežtis atgal, patardama, kaip maitinti, atlikti kitus veiksmus. Negerėjant globotinės sveikatai, vasario 6 dieną iškviesta greitoji medicinos pagalba, vaikas paguldytas į Šiaulių ligoninę, kur gydytas iki vasario 12 dienos.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė yra sakiusi, jog mergaitė iš šios ligoninės išrašyta su tuo pačiu sutrikimu, su kokiu ir buvo atvežta.

"Vasario 15 dieną vėl kreipiamasi į medikus Šiauliuose, išrašomas siuntimas stacionariniam gydymui. Globos namai, aišku, aiškina, kad kontaktavo su medikais, kad tiesiog nepavyko stacionarizuoti 15 dieną. Ji į Kauno klinikas išvežta vasario 18 dieną, net po trijų dienų. Čia mums ir iškilo naujas vertinimas, kodėl globos namų administracija, konkrečiai vadovai, operatyviai nereagavo į gydytojų siuntimą stacionariniam gydymui", - teigė viceministrė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)