Amerikiečių mokslininkai aiškinosi, kaip antsvorį turinčioms pacientėms atlikta riebalų nusiurbimo procedūra paveikė jų reprodukcinę funkciją.

Kaip teigia mokslų daktaras Richardas Legro, problemos dėl svorio gali sukelti ovuliacijos sutrikimų. Itin pavojinga, jeigu riebalai kaupiasi juosmens srityje.

Mokslininkai tyrė moterų šlapimo mėginius ir taip bandė nustatyti hormonų kiekį menstruacinio ciklo metu. Paaiškėjo, jog 29 eksperimento dalyvių hormoniniai duomenys ovuliacijos metu buvo geri tiek prieš riebalų nusiurbimo operaciją, ir po jos praėjus dvejiems metams.

Tyrimo dalyvės taip pat atsakė ir į specialius klausimus. Būtent tada ir paaiškėjo, jog moterys, atsikračiusios antsvorio, pajuto didesnį seksualinį apetitą (norėjo dažniau mylėtis ir greičiau seksualiai susijaudindavo). Jau anksčiau mokslininkai išsiaiškino, jog suaktyvėja ir antsvorio atsikračiusių vyrų libido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)