Taip nustatė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valerijus Paškevičius, medikę pripažinęs kalta dėl dokumentų klastojimo. Už tai 68 metų gydytojai teismas skyrė 5 MGL dydžio (650 litų) baudą.

Bylos duomenims, A. Kubilienė Antakalnio poliklinikoje vairuotojų sveikatos tikrinimą vykdė nuo 1995-ųjų kovo iki 2011-ųjų gegužės, tačiau rugpjūčio 1-ąją, jau neturėdama teisinio pagrindo, pasirašė vienam vairuotojui išduotą vairuotojo sveikatos patikrinimo medicinos pažymą kaip Gydytojų konsultacinės komisijos pirmininkė ir suklastojo komisijos sekretorės parašą. Pažymoje gydytoja suteikė atsitiktinį numerį.

Įkalčių prispausta gydytoja savo kaltę pripažino, tačiau detaliau kaltinimų nekomentavo – esą nieko neprisimena. Ikiteisminį tyrimą atlikusiems pareigūnams moteris nurodė, kad medicinos pažymos blanke įrašė būtinus rekvizitus ir duomenis, pasirašė savo ir komisijos sekretorės vardu, patvirtino pažymą antspaudu bei ranka įrašė į pažymą jos atsitiktinį numerį.

Komisijos sekretorė, kurios parašą suklastojo A. Kubilienė, pareigūnams sakė, kad antspaudą laikydavo savo seife, o raktą nuo jo turėjo komisijos nariai. Liudytoja taip pat pažymėjo, jog tądien, kai Šeimos gydytojų skyriaus vedėja išdavė netikrą pažymą, komisija išvis nedirbo.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad vyras, kuriam A. Kubilienė išdavė pažymą, net nebuvo registruotas Antakalnio poliklinikoje.

Dėl dokumento suklastojimo nuteista gydytoja baudą turės sumokėti per tris mėnesius. Kol teismo verdiktas neįsiteisės, nuteistajai galios jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)