Nuo liepos pradėjo veikti įstatymas, kuris neleis ligoninių vadovams užsibūti poste daugybę metų. Kaune vienas iš tokių ilgamečių ligoninės direktorių yra J.Pundzius, kuris Klinikoms vadovauja nuo 1995 metų.

Sveikatos priežiūros įstaigų įstatyme numatyta, kad asmenys, gydymo įstaigai vadovavę dešimt ar daugiau metų, gali likti šiame poste iki 2013 metų. liepos. Likus trims mėnesiams iki vadovo atleidimo dienos, įstaigos steigėjas arba visuotinis dalininkų susirinkimas turi organizuoti viešąjį konkursą vadovo pareigoms užimti. Jame gali dalyvauti ir kadenciją baigiantis vadovas.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektoriaus profesoriaus Remigijaus Žaliūno, dabartinis Klinikų generalinis direktorius J.Pundzius atitiko šias sąlygas ir galėjo likti vadovo poste iki kitų metų. Tačiau tuomet jis turėtų nutraukti neterminuotą darbo sutartį ir pasirašyti naują - terminuotą, galiojančią iki kitų metų liepos.

"Jis tai padaryti atsisakė, todėl Sveikatos apsaugos ministerija buvo priversta skelbti konkursą šį rudenį", - aiškino R.Žaliūnas.

Norintieji varžytis dėl Klinikų generalinio direktoriaus kėdės dokumentus galės teikti iki rugsėjo 20 dienos. Konkurse galės dalyvauti ir J.Pundzius.

Seimas pakoregavo Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymą ir nustatė, kad šalies valstybės ir savivaldybių biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovai, išskyrus mažųjų, kuriose dirba dešimt ir mažiau darbuotojų, į darbą priimami viešo konkurso būdu penkeriems metams ir gali eiti pareigas neribotą kadencijų skaičių, jei laimi konkursus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)