ABC News” rašo, kad vienoje šokolado plytelėje vidutiniškai galima aptikti aštuonias tarakonų daleles. Maisto ir vaistų administracija skelbia, kad šokoladą saugu vartoti, jeigu 100 g produkto (maždaug dviejose plytelėse) yra ne daugiau kaip 60 tarakonų dalelių.

Alergologai teigia, kad daugumoje maisto produktų yra natūralių teršalų. Be šokolado, tarakonų likučiai gali patekti į riešutų sviestą, makaronus, vaisius, sūrį, kukurūzų spragėsius ir javus. Tarakonų liekanos gali pakenkti žmonėms, sergantiems astma, taip pat sukelti migreną, spazmus, niežėjimą ir bėrimus asmenims, kurie yra alergiški tarakonams.

Pirmą kartą alergija tarakonams buvo aprašyta 1943 metais, o 1959-aisiais tarakonų alergenai pradėti naudoti tyrimams ant odos. Alergija tarakonams gali būti gydoma injekcijomis, kuriose yra šių vabalų pėdsakų.

Alergologas Mortonas Teichas iš Maunt Sinajaus medicinos universiteto tvirtina, kad tarakonų liekanos ir jų išmatų pėdsakai šokolade yra neišvengiami, nes į jį patenka dar plantacijose, kuriose auginamos kakavos pupelės. Norint apsaugoti derlių nuo tarakonų liekanų, reikėtų naudoti daugiau pesticidų, kurie, alergologo teigimu, yra kur kas pavojingesni nei kelios tarakonų liekanos.

“Išvengti vabalų liekanų maiste yra beveik neįmanoma, - sakė M. Teichas. – Norint tai padaryti, reikėtų visai nevalgyti”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)