„Iš tikrųjų, išskirčiau konservatoriškąją dalį ir socialdemokratų. Tai išties galėčiau pasidžiaugti, kad konservatoriškoje darbų dalyje Premjeras tęsia nemažai mūsų darbų, pavyzdžiui, šilumos pertvarkoje, daugelyje kitų sričių, nors ir bando tai parodyti kaip kažką visiškai nauja", - po premjero kalbos Seime šimtadienio proga kalbėjo A. Kubilius.

Premjero teigimu, daugelis darbų, kuriais kalboje gyrėsi A. Butkevičius, pavyzdžiui, perėjimas prie biokuro, suskystintų dujų terminalo statymas ar renovacija, iš tiesų pradėti vykdyti ankstesnės Vyriausybės.

"Premjerą kaip konservatoriškų darbų tęsėją vertinu pozityviai ir neturiu didelių pastabų", - sakė A. Kubilius.

Opozicijos lyderis linkėjo Premjerui nesukelti gyventojams nepagrįstų lūkesčių dėl renovacijos. Pasak A. Kubiliaus, šiuo metu JESSICA programoje esama lėšų renovuoti tik apie penkis šimtus namų.

A. Butkevičiaus žodžius, kad ankstesnės Vyriausybės kadencijos metu padidėjo energetinė priklausomybė nuo Rusijos, A. Kubilius apibūdino kaip žmonių klaidinimą.

"Bandoma nelabai sąžiningai ar visiškai nesąžiningai nutylėti paprastą faktą, kad mes 2009 m. pagal susitarimą su Europos Sąjunga, kurį pasirašė ir amžiną atilsį Premjeras Algirdas Brazauskas, turėjome uždaryti Ignalinos atominę elektrinę ir dėl to ženkliai padidėjo mūsų priklausomybė nuo importo iš Rusijos. Kai tokių dalykų nepasako Premjeras, dirbantis 100 dienų, kyla klausimas, ar yra toks malonumas nesąžiningai kalbėti, ar vis dar nėra suprasti kai kurie principiniai dalykai", - teigė konservatorių lyderis.

Didelių problemų, pasak A. Kubiliaus, A. Butkevičiui kyla su "socialdemokratiškąja" nuveiktų darbų dalimi. Kaip to pavyzdį jis pateikė minimalaus mėnesinio atlyginimo pakėlimą ir dėl to sustojusį nedarbo mažėjimą, nesugebėjimą susitarti koalicijoje dėl skalūnų dujų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)