Vaikų gastroenterologijos skyrius bus uždarytas nuo rugpjūčio 4 dienos. Jame gydytas 11 mėnesių kūdikis, kuris mirė, įtariama, suleidus per didelę kalio dozę.

„Licencija sustabdoma, bet ne naikinama. Jeigu per tris mėnesius jie nesugebės susitvarkyti, po trijų mėnesių ji bus panaikinta", - sakė valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos direktorius Juozas Galdikas.

Kauno klinikinės ligoninės administracija nesugebėjo akreditavimo tarnybai įrodyti, kad visą parą budi reikiami specialistai.

„Mes patikrinome tris skyrius ir viename iš skyrių specialistų kai kuriomis dienomis arba naktimis paprasčiausiai nėra. Ligoninė bando įrodyti, kad jie teikia paslaugas. Kaip žinia, viskas teisinėje valstybėje prasideda nuo parašo. Už ką pasirašai, už tą atsakai. Jeigu gydytojas dirba tame skyriuje ir pasirašo, kad jisai dirba, vadinasi, ir atsako. Jeigu nėra, vadinasi, neatsako", - kalbėjo J. Galdikas.

Kauno klinikinės ligoninės vadovai sako, kad Sveikatos apsaugos ministerija nereikalauja, kad visą parą budėtų gastroenterologai.

„Visoje Lietuvoje trūksta specialistų ir nėra nė vienoje gydymo įstaigoje, kad budėtų visą parą specialistai", - sakė Kauno klinikinės ligoninės direktorius Raimondas Kunickas.

Ligoninė ketina ištaisyti trūkumus, kad licencija nebūtų atimta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją