Grupės „Research for Which?“ ir „Consensus Action on Salt and Health“ nerado jokio skirtumo tarp brangių gurmaniškų druskos rūšių ir įprastos stalo druskos.

Druskos gamintojai nesutinka su tyrimo išvadomis, teigdami, kad jos neatskleidžia viso vaizdo.

Dauguma suaugusių žmonių Jungtinėje Karalystėje vartoja per daug druskos ir dažniausiai viršija rekomenduojamą normą (1 arb. šaukštelis per dieną).
Piktnaudžiavimas druska siejamas su aukštu kraujo spaudimu, padidėjusia insulto rizika, širdies nepakankamumu bei kitomis širdies ligomis.

Tyrimo metu buvo ištirta kelių gurmaniškų jūros ir akmens druskos rūšių cheminė sudėtis, kuri buvo palyginta su paprasta stalo druska.

Tyrėjų teigimu, visas jas sudaro beveik 100 proc. natrio chlorido, ir visų jų negalima vartoti dideliais kiekiais.

Garsūs virėjai neturėtų skatinti barstyti patiekalų jūros druska, teigiama pranešime, nes visą per dieną reikalingą druskos normą galima gauti su maistu, jei mityba subalansuota.

Grupės „Consensus Action on Salt and Health“ pirmininkas, profesorius Grahamas MacGregoras iš Wolfsono prevencinės medicinos instituto piktinosi, kad garsūs virėjai vis dar skatina žmones vartoti tiek daug jūros ir akmens druskos.

Jis pasakė BBC: „Svarbiausia žinia yra ta, kad į maistą visiškai nereikia berti šios cheminės medžiagos (natrio chlorido). Nesūdytas maistas daug skanesnis. Druskos ir taip pakanka vaisiuose, mėsoje ir žuvyje.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)