Praėjus trims mėnesiams po jo, vis dar gedėdama negimusio kūdikio, moteris sužinojo pribloškiančią žinią – ji vis dar nėščia, praneša dailymail.co.uk.

Dabar devyniolikmetė Sh. Skinner džiaugiasi penkių mėnesių nėštumu ir laukia gegužės mėnesį gimsiančios antrosios dukrelės.

Kai Shannon sužinojo apie antrąjį nėštumą, aštuntą jo savaitę pasiryžo medikamentiniam abortui. Tai padaryti ją paskatino įsitikinimas, kad antram vaikui dar neatėjo laikas. Ji su partneriu Anthony Huntu jau turi dukrelę Lacie, kuriai dabar devyni mėnesiai.

Bristolyje (Didžioji Britanija) gyvenanti panelė Skinner kreipėsi į „Marie Stopes“ kliniką, kur jai turėjo būti atlikta medikamentinio aborto procedūra. Jos metu geriamos dvi atskiros vaistų dozės. Dėl moteriai ir klinikai nežinomų priežasčių aborto procedūra nepavyko – tai labai retas atvejis.

Po aborto Shannon ir toliau kankino rytinis pykinimas, ji taip pat jautė judesius gimdoje, todėl namuose atliko nėštumo testą, kurio rezultatas buvo teigiamas.

Kai nuvyko pas savo gydytoją, kito nėštumo testo rezultatas buvo neigiamas, tad medikai patikino, kad jos simptomai tėra aborto padarinys. Sh. Skinner ir toliau prastai jautėsi bei nuolat skundėsi, kol galiausiai atlikti tyrimai atskleidė, kad ji vis dėlto yra nėščia. Iš pradžių manyta, kad moteris pastojo jau po aborto, bet vėliau paaiškėjo, jog negimusiai dukrelei pavyko išgyventi priverstinio persileidimo procedūrą.

Pora tikina naudojusi kontracepcijos priemones tuo metu, kai moteris pastojo. „Mes manėme, kad jos nebėra. Aš gedėjau kūdikio ir mums vos pavyko atsikratyti minčių apie jį, - prisipažįsta Shannon. - Anthony ir aš jautėmės priėmę teisingą sprendimą, nes turėjome santykių problemų ir nemanėme, kad tinkamas metas į tai įtraukti dar vieną kūdikį. Aš visada buvau iš tų žmonių, kurie pasisako prieš abortus, aš smerkiau juos, tačiau mane kankino pogimdyvinė depresija. Tuo metu Lacie buvo vos keturių mėnesių, tad privalėjau daryti tai, ką maniau esant geriausia. Tačiau tai nebuvo lengvas sprendimas ir iškart dėl jo ėmiau gailėtis“.

Sh. Skinner ir vyriausiuoju restorano virėju dirbančiam A. Huntui buvo pasakyta, kad medikamentinis abortas nepavyksta tik maždaug kartą iš 30 atvejų. Nors teisiškai numatytas 24 savaičių chirurginio nėštumo nutraukimo terminas dar nesibaigė, moteris apsisprendė: „Ji neabejotinai yra maža kovotoja, todėl mes nebenorime jai daugiau kenkti. Kai man buvo padarytas abortas, nesijaučiau taip pat, kaip dabar – mes ją matėme, jos širdutė plaka“.

Paskutinis skenografijos tyrimas moteriai buvo atliktas praėjusią savaitę. Akušerės patikino, kad negimusi dukrelė fiziškai atrodo sveika, nors tolimesnių komplikacijų tikimybės niekas atmesti negali.

Akušerė Bristorlio St. Michaelo ligoninėje, kurioje lankosi panelė Skinner, aiškinasi tai, kas įvyko. Pora taip pat pateikė skundą organizacijai „Marie Stopes International“.

Šeimos planavimo organizacijos atstovas spaudai tikina: „Labai retais atvejais medikamentinio aborto piliulė gali nesuveikti. Atvejai kaip šis yra itin reti, tačiau tai situacijos nepalengvina“.

Didžiosios Britanijos Nėštumo konsultavimo tarnybos atstovė spaudai sakė: „Išlieka nedidelė rizika, kad po ankstyvo medikamentinio aborto nėštumas toliau tęsiasi. Svarbu tolesnė gera priežiūra ir bet kokie tolimesnio nėštumo simptomai turėtų būti ištirti. Vartoti medikamentai didina apsigimimų riziką, tačiau tai nereiškia, kad tokioje išskirtinėje situacijoje atsidūrusios moterys negali pagimdyti sveiko kūdikio, o nuogąstavimus išsklaidyti turėtų skenografijos tyrimai“.

Kas yra medikamentinis abortas?

· Medikamentinis abortas gali būti taikomas moterims per pirmąsias devynias nėštumo savaites.

· Jis numato, kad per du apsilankymus klinikoje išgeriami du tablečių rinkiniai.

· Paprastai tabletes išgėrusios moterys jaučia diskomfortą bei kraujuoja.

· Įprastai tai trunka keletą dienų, kol nėštumas nutrūksta.

· Persileidimas prasideda per keturias-penkias valandas nuo antrojo tablečių rinkinio išgėrimo ir paprastai baigiasi per parą ar dvi.

· Kai kurioms moterims medikamentinis abortas netaikomas, pavyzdžiui, vyresnėms nei 35 metų ir stipriai rūkančioms, taip pat toms, kurioms įtariamas negimdinis nėštumas bei sergančioms širdies ligomis.

· Medikamentinis abortas nepavyksta dviem-trim atvejais iš šimto.

Šaltinis: „Marie Stopes“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)