Tokie faktai paaiškėjo po tyrimo, kuriame dalyvavo 2 tūkstančiai 18 – 40 m. amžiaus moterų. Pasirodo, daugelis užmerkia akis ir negalvoja apie lytiniu būdu plintančias ligas.

Pasirodo, partnerio neturinti moteris vidutiniškai 11 kartų turi seksualinių santykių be apsaugos priemonių su keturiais vyrais.

Trečdalis moterų pasiduoda akimirkos svaiguliui ir pamiršta apie prezervatyvus.

Penktadalis moterų pasitiki partneriais, t. y. mano, kad jie neserga lytinėmis ligomis.

18 proc. merginų ir moterų prisipažino būnančios per daug apsvaigusios nuo alkoholio, kad galvotų apie apsaugos priemones, 8 proc. moterų nepatinka mylėtis su prezervatyvais.

Tyrimui vadovavusi daktaras Tony Steele‘as dalinosi patirtimi: „Daugiausiai rūpesčių kelia nesaugus seksas per atostogas, kai moterys iš anksto planuoja turėti seksualinių santykių su naujais partneriais be prezervatyvų. Per atostogas moterys susipažįsta su vyrais, ničnieko apie juos nežino. Seksas be apsaugos priemonių – didžiulė rizika užsikrėsti lytinių keliu perduodama liga.“

Vyresnio amžiaus moterys toli gražu nesielgia atsakingiau – dešimtadalis vyresnių, nei 30 m. moterų drovisi kalbėti apie apsaugą su nauju partneriu.

Kaip rodo tyrimo duomenys, dažniausiai lytinių būdu plintančiomis ligomis užsikrečia 30–40 m. moterys, 18–29 m. amžiaus grupėje susirgimų mažiau.

Dešimtadalis tyrimo dalyvių teigė, jog dažniausiai turi intymių santykių be apsaugos priemonių per atostogas.

Įžengusios į ketvirtą dešimtį moterys du kartus dažniau neplanuotai pastoja, nei 18 – 29 m. amžiaus grupės moterys.

30–40 m. dailiosios lyties atstovės dažniausiai išgeria skubiosios kontracepcijos tabletę iš ryto po intymių santykių.

Pasirodo, 16 proc. įžengusių į ketvirtą dešimtį moterų ima žiūrėti pro pirštus į kontracepciją.

Penktadalis 30–40 m. amžiaus moterių per pastaruosius tris mėnesius yra intymiai santykiavę be apsaugos priemonių. Tokių paauglių ir įžengusių į trečią dešimtį grupėje – tik septintadalis.

Beveik trečdalis perkopusių per 30 m. moterų teigia, kad jų karta užaugo pasaulyje, kuriame buvo atvirai kalbama apie seksualinį švietimą ir lytiniu keliu plintančias ligas.

Visose amžiaus grupėse moterys sutiko, kad apsauga turėtų vienodai rūpintis tiek vyrai, tiek moterys.

Daktaras T. Steele‘as apibendrino: „Abu partneriai turėtų prisiimti atsakomybę už apsaugą, tačiau moterims reikia saugotis net tada, kai vyrai į apsaugą numoja ranka.“ Juk seksualinių santykiai be apsaugos gali baigtis ne tik lytinėmis ligomis, bet ir nepageidaujamu nėštumu.