Leanne Atherton teigia, jog apie soliariumų keliamą pavojų žinojo tikrai ne viską ir kiekvieną savaitę juose praleisdavo po 20 minučių, skelbia „The Daily Mail“.

25 metų merginai piktybinė melanoma buvo diagnozuota birželį. Atlikus biopsiją, paaiškėjo, jog vėžys jau išplito.

Į soliariumą vaikščioti britė pradėjo nuo septyniolikos – merginai nepatiko jos šviesi oda. Dirbtinis įdegis tapo tikra priklausomybe.

„Įdegis – grožio dalis. Manau, jog sukelia ir priklausomybę. Įpranti save matyti įdegusia, įdegiui ėmus blukti, atsiranda poreikis jį susigrąžinti. Buvo atvejų, kai per mėnesį išnaudodavau 42 minučių abonementą. Dabar suprantu, kad tai nesveika. Dėl savo odos tipo – ji šviesi, mėlynos akys, turiu daug apgamų – soliariumų turėjau atsisakyti, o ne jais piktnaudžiauti“, - pasakoja mergina.

Specialistai sako, kad soliariumai odos vėžio riziką padidina iki 75 proc. Sveikatos pareigūnai šviesią odą ir daug apgamų turintiems asmenims pataria dirbtinio įdegio atsisakyti, nes jo keliama grėsmė tikrai rimta.

„Buvau girdėjusi apie soliariumų keliamą odos vėžio grėsmę, tačiau nesuvokiau, kaip tai rimta. Per tuos aštuonerius metus manęs nei karto neprašė užpildyti kokią nors formą, nepaklausė, koks mano odos tipas, kiek man metų. O juk galėjo papasakoti apie tykančius pavojus“, - piktinasi odos vėžiu serganti britė.

Mergina sako, jog, prieš einant į soliariumą, svarbu nuodugniai išsiaiškinti, kokios grėsmės tyko.

„Noriu paraginti žmones, prieš priimant sprendimą, apie galimus pavojus išsiaiškinti viską. Manau, kad soliariumai taip pat turėtų prisiimti atsakomybę. Joks įdegis neatpirks operacijų skausmo, randų ir jaudulio, belaukiant tyrimo rezultatų“, - sako britė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)