Žinia apie artimo žmogaus mirtį sukrečia. Vienu metu artimieji gedi ir priima sprendimą – savo mirusio artimojo gyvenimą pratęsti – dovanoti audinius, ląsteles ir organus transplantacijai – sunkiai sergančių žmonių gyvybei gelbėti.

Tyli padėka, didžiulė pagarba ir nuoširdus ačiū mirusių Donorų artimiesiems už jų sprendimą, nes nieko negali būti kilniau nei išeinančio dovana tam, kuris lieka šiame pasaulyje.

LSMUL KK gydytojams atlikus pirminius tyrimus ir įvertinus Donoro organų būklę nustatyta, kad transplantacijai iš vieno Donoro tiko širdis ir inkstai, o iš kito Donoro – kepenys, inkstai ir ragenos.

Organų transplantacijos atliktos Vilniaus universiteto ligoninės Santaros bei LSMUL klinikose. Donorinius organus gabeno Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Dėkojame visiems organų donorystės ir transplantacijos proceso dalyviams už komandinį darbą.

Šie kilnūs Donorų artimųjų sprendimai viltį pasveikti suteikė net 8 sunkiai sergantiems pacientams.

Vienas efektyvus organų ir audinių donoras galėtų padėti daugiau nei 7 žmonėms. Inksto ir inksto-kasos komplekso laukiantiems recipientams transplantacija reiškia išsilaisvinimą iš gydymo procedūrų ir gyvenimo kokybės pagerinimą, ragenų laukiantiems – galimybę regėti, o kitiems – tai vienintelė likusi viltis gyventi.

Šiuo metu Lietuvoje transplantacijos laukia 314 žmonių*: 86 laukia inksto, 1 kasos-inksto komplekso, 31 širdies, 7 plaučių, 2 širdies-plaučių komplekso, 43 kepenų, 144 ragenų transplantacijos. Iš jų – 6 vaikai. Šių žmonių sveikata priklauso tik nuo kitų žmonių gerumo ir pasiryžimo padovanoti savo ar artimųjų organus po mirties.

Kviečiame išreikšti pritarimą organų donorystei – tai padaryti galite užpildę sutikimą internetu https://ntb.lt svetainėje arba bet kurioje „Camelia“, „Eurovaistinė“ arba „Gintarinė vaistinė“ vaistinėje ar kreipiantis į bet kurią asmens sveikatos priežiūros įstaigą.

*2023 m. gegužės 31 d. duomenimis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją