Šie pranešimai – jau antras kartas pastarosiomis savaitėmis, kai į viešumą iškyla MVA bylos, kuriose šalia žmonių mirčių fakto figūruoja energiniai gėrimai. Praėjusį mėnesį agentūra pripažino gavusi penkis pranešimus apie mirtį, kuriuose minimas kitas populiarus energinis gėrimas „Monster Energy“.

Nuo 2009 metų „5-Hour Energy“ minimas maždaug 90-yje MVA bylų, įskaitant daugiau kaip 30 atvejų, kai žmonės patyrė rimtų ar tokių gyvybei pavojingų komplikacijų kaip širdies infarktas, konvulsijos, o vienu atveju – net spontanišką persileidimą, rodo MVA duomenų santrauka, kurią peržiūrėjo laikraštis „The New York Times“.

Pranešimai MVA nebūtinai reiškia, kad produktas sukėlė mirtį, sutrikdė sveikatą ar yra kažkaip su tuo susijęs. Tokie pranešimai gali būti fragmentiško pobūdžio ir sunkiai ištiriami.

Energinio gėrimo „5-Hour Energy“ platintoja, įmonė „Living Essentials“, registruota Mičigano valstijos Farmington Hilso mieste, į raštu užduotus klausimus apie šias bylas nieko neatsakė, o jos aukšto rango vadovas atsisakė duoti interviu. „Living Essentials“ yra šio gėrimo gamintojos „Innovation Ventures“ padalinys.

Tačiau savo pranešime spaudai „Living Essentials“ tvirtino, kad jų produktas yra saugus, jeigu vartojamas taip, kaip nurodoma, ir kad ji „nežinanti nė vieno įrodyto atvejo, jog kas nors būtų miręs dėl „5-Hour Energy“ vartojimo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)