13 elektrošoko terapijų

Dėl neaiškių priežasčių prieširdžių virpėjimas Genę P. vargina jau daug metų. Praėjusiais metais klinikose kaunietei atlikta širdies opreacija, tačiau po 8 mėnesių širdies ritmas vėl sutriko.

Nuo 2009 metų Genei P. širdies ritmas jau net 13 kartų atstatytas elektros impulsu, kitaip tariant elektrošoko būdu.

Širdies ritmas Genei P. sutriko ir naktį iš pirmadienio į antradienį. Greitosios pagalbos automobiliu ji apie 1.30 val. pristatyta į ligoninę.

Moteris tikėjosi, kad širdies ritmas bus atstatomas lašinant kordaroną.

„Sako, jums labai dažnai trinka ritmas ir nebūtina lašinti kordarono. Sako raz dva ir atstatysime elektros srove. Tai aš ir pasakiau: daktare, labai atsiprašau, bet jei jūs norite elektros šoko tai ant savęs ir pabandykite. Tiesiai šviesiai pasakiau, nes jau neapsikenčiau. Elektrošokas kenkia, tampo širdies raumenį, silpna, prakaitas muša, neatsigauni“, - DELFI teigė Genė P.

Moters kantrybę perpildė, kai jai jau auštant rytui buvo pasiūlyta psichologo pagalba.

„Paklausė, ar nereikia konsultacijos. Čia pasityčiojimas iš žmogaus. Žmogus atvažiuoja su širdies problemomis, o jam siūlo psichologą!“, - pykčio neslėpė Genė P.

Moteris tikina, kad ryte medikai jau leido rinktis gydymo būdą, tačiau ji pasirinko kitą gydymo įstaigą.

Ligoninės pozicija – priešinga

Visiškai kitaip situaciją aiškina ligoninės atstovai.

Respublikinės Kauno ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vedėja Inga Aleknienė sako, kad pacientė į gydymo įstaigą atvežta apie 1.15 val. Specialistai įvertino pacientės būklę, paimta kraujo tyrimams.

Inga Aleknienė
„Pacientei buvo pasiūlyta stebėjimo palatėlė, kur jai būtų lašinamas kordaronas. Pacientė su gulėjimu stebėjimo palatėlėje nesutiko. Mūsų skyriuje yra stebėjimo palatos – pacientei netiko mūsų lovos, patalynė. Tai mūsų personalas atžymėjo ligos istorijoje – pacientė nesutiko gulėti palatoje, kad jai būtų lašinami vaistai“, - DELFI teigė I. Aleknienė.

Kuomet esą Genė P. atsisakė lašintis kordarono, kai buvo pasiūlytas kitas būdas.

„Tada gydytoja susiskambino su reanimacijoje budinčiu reanimatologu, aptarė, kad pacientė nesutinka lašintis ir galbūt ją būtų tikslinga stacionarizuoti į reanimacijos skyrių. Pacientė buvo stacionarizuota reanimacijos skyriuje 3.32 val. Atsigulus reanimacijos skyriuje pacientė vėlgi nesutiko su pateikta gydymo taktika (elektrošoku - DELFI), jos atsisakė. Tai konstatavo ir įrašė reanimatologas. Tuomet pacientė buvo grąžinta į priėmimo skyrių“, - sako medikė.

„Reanimacijos gydytoja pasakė, kad priėmimo skyriaus gydytoja apžiūrėjo ir mes kordarono nelašinsime. Reanimacija pasakė griežtai: mes nelašinsime. Jei nesutinkate su elektrošoku tai išeikite“, - savo versiją dėsto Genė P.

Ligoninės atstovai taip pat tikina, kad pacientė ir ją lydėjęs asmuo įsivėlė į konfliktą su apsaugos darbuotoju.

„Buvo didžiulis pacientės blaškymąsis ir jos lydintysis asmuo fotografavo teritoriją, mūsų apsaugos darbuotojas, kaip jis pats sako, nelietė jų, bet neleido fotografuoti. Nes jokio sutikimo jie neklausė nei mūsų įstaigos, nei budinčio personalo, nei kitų buvusių pacientų“, - sako I. Aleknienė.

Be to medikai tikina, kad kordaronas konkrečiai šiai pacientei gali būti nebeveiksmingas. Esą prėjusį kartą, kai moteris atsidūrė ligoninėje, jai buvo lašinamas kordaronas, tačiau tai nieko nepakeitė ir galiausiai buvo leidžiamas elektros impulsas.

„Medikai daro išvadą, kad nežaisti su kordaronu, o iškart eiti prie elektroimpulso terapijos. Tokia taktika“, - sako I. Aleknienė.

DELFI žiniomis, galiausiai Genei P. buvo atlikta kordarono procedūrą kitoje Kauno ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (577)