Toksinai tyko mūsų maiste, gėrimuose, ore ir daugybėje kitų vietų, kuriose būtų sunku net įtarti juos esant. Mūsų organizmai natūraliai stengiasi kasdien jų atsikratyti ir čia jam talkina storoji žarna ir kepenys. Nepaisant to, ne visų toksinų organizmas atsikrato ir neretai šis likutis žmonėms kelia mieguistumą ar apatiją, rašo portalas healthyandnaturalworld.com.

Vis dėlto, nevertėtų viso darbo palikti savo kepenims, mat yra daugybė detoksikacijos proceso skatinimo būdų. Pabandykite patobulinti savo kasdienybę keletu įpročių, padėsiančių atsikratyti toksinų.

Tai paprasčiausias įprotis šiame sąraše. Pakankamas skysčių vartojimas atlieka didelį vaidmenį kasdieniniame detoksikacijos procese. Taip yra ne vien todėl, kad skysčiai padeda po visą organizmą išnešioti vitaminus ir mineralus, bet ir veiksmingiau pašalina toksinus per jau minėtus organus. Vanduo šiuo atveju yra pats tinkamiausias skystis.

Tai ne tik pagrindinis žmogaus organizmo komponentas, jis taip pat padeda kepenims atsikratyti jam svetimų toksinų. Įprotis vartoti pakankamą kiekį vandens gali padėti išvengti tokių problemų, kaip inkstų akmenys. Pabandykite kasdien tarp valgių išgerti nuo aštuonių iki dešimties stiklinių vandens.

Šiltas vanduo su citrina – dar vienas paprastas ir skanus būdas sustiprinti organizmo valymosi funkcijas. Jų pasiruošti labai paprasta – pakanka į šiltą vandenį įmesti riekelę citrinos. Citrinos sultys ne tik padeda iš organizmo pašalinti toksinus, bet ir mažina virškinimo problemas, pykinimą ir rėmenį. Taip pat yra įrodymų, kad rūgštūs maisto produktai atlieka svarbų vaidmenį šalinant toksinus.



Kalbant apie karštus gėrimus, yra daugybė įvairių detoksikuojančių arbatų, kurias labai nesunku pasiruošti. Natūropatė Cathy Wong tvirtina, kad kai kurių rūšių vaistažolės gali padėti išvalyti jūsų kepenis.

Specialistė labiausiai tokiu atveju rekomenduoja margainių, varnalėšų, kiaulpienių ir artišokų arbatas. Netgi galima tokias arbatas derinti su jau minėtu citrina gardintu vandeniu – gausite dvigubą detoksikacijos poveikį.

Pabandykite į savo pirkinių sąrašą įtraukti keletą specialių maisto produktų, kurie pasižymi stipriu detoksikavimo poveikiu.

Puikiai tinka vaisiai, nes juose gausu antioksidantų, vitaminų ir vandens.

Išbandykite žalias daržoves, kuriose daug chlorofilo, tokias kaip lapiniai kopūstai, špinatai, aronai ir mėlynžiedė liucerna.

Patartina valgyti citrusinius vaisius, pavyzdžiui, citrinas, apelsinus ir žaliąsias citrinas, taip pat daug vitamino C turinčias uogas.

Sėklose ir riešutuose apskritai retai randama teršalų, be to, jie yra puikus proteinų ir sveikų riebalų šaltinis.

Omega-3 praturtinti maisto produktai, tokie kaip žuvis, avokadas ir linų sėmenys virškinimo procesui suteiks sklandumo, tad organizmas nuo to tik sparčiau apsivalys.
Ekologiški apelsinai turėjo pesticidų likučių

Tai paprastas ir akivaizdus patarimas, kurio kartais sunkiau laikytis nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Juk veiksmingiausia gynybinė strategija – apskritai vengti priešo.

Daugumai žmonių sunku rinktis maistą, kuris nėra dėl patogumo stipriai perdirbtas. Jeigu rinksitės ekologišką maistą ir stebėsite suvartojamo maisto kiekį, turėsite galimybę stipriai sumažinti jūsų organizme esantį toksinų lygį.
Norėdami, kad daržovės šviežios išliktų ilgiau, nupjaukite morkų žaliąją dalį

Vonioje praleistas laikas gali būti skirtas ne tik atsipalaidavimui ir stresui po ilgos dienos atsikratyti. Esant tinkamoms sąlygoms ir įmaišius reikiamų ingredientų, iš organizmo pašalinti toksinus galima paprasčiausiai gulint šiltoje vonioje.

Tam į vandenį galima įberti specialios  druskos, kepimo sodos ar malto imbiero (tai pagrindinis prakaito išsiskyrimą skatinantis ingredientas), leisti organizmui įsisavinti vandens mineralus ir su prakaitu pašalinti toksinus.

Jeigu dar nepasirūpinote, kad jūsų racione būtų pakankamai skaidulinio maisto, pats metas tai padaryti. Skaidulų nauda žmogaus organizmui neabejotina – jos padeda užkirsti kelią vėžiniams susirgimams, širdies ligoms ir diabetui.

Skaidulų gausu vaisiuose, riešutuose, ankštinėse daržovėse ir pilno grūdo kviečių produktuose, tad stenkitės vartoti pakankamai šių produktų.

Kai mes kvėpuojame, dažniausiai išnaudojame tik viršutinę savo plaučių dalų (tai vadinama paviršutiniu kvėpavimu), tačiau jeigu pajungtumėte ir apatinę plaučių dalį, visi mūsų audiniai būtų aprūpinti deguonimi. Tai aprūpins juos maistinėmis medžiagomis ir pašalins nereikalingas medžiagas.

Gilus kvėpavimas taip pat stimuliuoja limfinę sistemą, padedančią organizmui atsikratyti toksinų ir suteikiančią atsipalaidavimo pojūtį. Kai giliai kvėpuojate, juda pilvas. Jeigu juda tik plotas kiek žemiau šonkaulių, tuomet kvėpuojate paviršutiniškai. Pasistenkite pakeisti savo kvėpavimo įpročius – tegul gilus kvėpavimas taps jūsų kasdienybe.

Sveikatos ekspertai jau seniai negaili gerų žodžių meditacijai, kadangi ji teigiamai veikia psichinę žmogaus sveikatą. Taip pat yra mokslinių duomenų, kad meditacija gali padėti kovoti su tokiomis fizinėmis ligomis kaip vėžys, astma, aukštas kraujo spaudimas, miego problemos ir širdies ligos. Jeigu jūsų gyvenime bus mažiau streso, vadinasi, ir mažiau toksinų bei nerimo, neleidžiančio panaudoti viso savo potencialo.

Pradėkite nuo nedidelių penkių-dešimties minučių atsipalaidavimo pertraukų ir raskite jums tinkantį meditavimo būdą.

Meditacija

Nors tai gali atrodyti kaip prabanga, tačiau masažai yra puiki fizine terapija, teigiamai veikianti žmogaus sveikatą net keliais būdais. Jeigu teisingai spausime taškus, kuriuose kaupiasi toksinai, tai gali paskatinti jų pasišalinimą iš organizmo.

Taip pat galima rinktis limfodrenažinį masažą – tai toks masažas, kuris skatina limfos cirkuliaciją bei iš ląstelių stengiasi pašalinti riebalus, skysčius, toksinus ir kitas nereikalingas medžiagas.

Masažo metu naudokite eterinius aliejus – jų aromatai veiks smegenų emocinį centrą, kuris atsakingas už tai, kaip mes jaučiamės.

Nebūtina iškart rinktis intensyvaus treniruočių grafiko, pradžiai pakaks kelių nedidelių pokyčių. Kasdien išeikite pasivaikščioti, eikite pėsčiomis į darbą, laisvalaikiu pavažinėkite dviračiais ar užsiimkite kita fizine veikla, kuri išjudintų jūsų vidines sistemas ir paskatintų toksinų išsiskyrimą.

Vis dėlto, intensyvesnės treniruotės šiuos procesus tik dar labiau paskatina – toksinai pasišalina su prakaitu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)