Jei kurio nors judesio atlikti nepavyksta, patartina kreiptis į patikimą trenerį ar kineziterapeutą, kuris padėtų.

Žiūrėdami vaizdo įrašą, kuriame treneris A. Česnauskas rodo pratimus, atkreipkite dėmesį į judesių atlikimo taisyklingumą – nekartokite nurodytų klaidų.

1. Pritūpimas

Pritūpimas – atrodo, toks nesudėtingas pratimas, kurį teko daryti darželyje ar mokykloje, tačiau, pasirodo, net kai kurie profesionalūs sportininkai nesugeba jo atlikti taisyklingai. Kaip tai daryti – žiūrėkite vaizdo įraše.

„Darome 15-20 pakartojimų. Kulnai ant žemės, keliai nekrenta į vidų“, – sakė treneris.

2. Įtūpstai

Darant įtūpstus nedarykite pagrindinės klaidos – kelius išlaikykite stabilius ir laikykite juos tiesiai, neatkelkite į priekį pastatytos kojos kulno.

3. Atsispaudimai

Nebūtina atsispaudimų daryti nuo žemės – pasinaudokite aukštesniu pagrindu: suoleliu, stalu ar kt. Kojas pastatykite pečių plotyje, prisispaudžiant prie pagrindo, alkūnių neiškiškite į šonus. Neišrieskite apatinės nugaros dalies.

4. Pasilenkimai ant vienos kojos

Pasilenkdami kūną laikykite tiesioje padėtyje, nesisukiokite.

5. Traukimas

Tai judesys, panašus į plaukimą. Stenkitės atlikti kuo platesnę amplitudę, rankos – įtemptos, nugara tiesi.

6. Pilvo stiprinimas

Svarbiausias šio pratimo akcentas – vienu metu judinti reikia priešingą koją ir priešingą ranką. Jokiu būdu ne atvirkščiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)