Vaikinas taip daro jau septynerius metus. „Savaitę laiko buvau stovykloje, savanoriavau ir ten nebuvo laiko išsiplauti galvos normaliai, t. y. su šampūnu. Ežere kiekvieną dieną prausiausi ir pastebėjau, kad man netgi patiko, jog plaukai buvo truputį susiriebalavę, nes tada nereikėjo jų kažkuo tepti, kad galėtum juos formuoti“, – savo atradimu su TV3 žiūrovais dalinosi jis.

Po pusantros savaitės vilnietis pastebėjo, kad jo plaukų būklė normalizavosi, tarsi įvyko pereinamasis laikotarpis ir jie pasidarė purūs. Tada jam ir šovė į galvą, kad prie šampūno neverta grįžti. Besibaiminančius, ar šiais laikais tai normalu, Simonas nuramino, kad plaukus vis tiek plauname vandeniu. Jo teigimu, jie atrodo gerai ir patikino, kad neskleidžia blogo kvapo. Taip pat paminėjo, jog tokiu pasirinkimu tausoja ir gamtą.

Vis dėlto Simono atvejis nėra vienintelis ir pasirinkimas atsisakyti šampūno populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

TV3 žinios pasidalino amerikietės Džekės pavyzdžiu, kuri irgi šampūno nenaudoja jau šešerius metus. Moteris nurodė, kad nori tepti kuo mažiau chemikalų ant savo kūno. Jai pasirodžius vienoje amerikiečių laidoje, tenykštė dermatologė patvirtino, kad amerikietės plaukai ir galvos oda puikios būklės, tačiau Lietuvos dermatologė Gitana Šabunienė visgi kitokios nuomonės. Pasak gydytojos, nors riebalai organizmui reikalingi, bet jų perteklių reikia šalinti, o tik vandenyje jie nėra tirpūs.

„Visur turi būti balansas ir iš tiesų per didelis riebalų perteklius gali sukelti problemų. Kai jų yra per daug, dauginasi bakterijos, virusai, prasideda uždegimai, dermatitai ir, be abejonės, tada išsivysto dermatologinės problemos, kurias reikia gydyti“, – teigė ji.

Gydytoja patarė, kad renkantis tinkamą šampūną, būtina atkreipti dėmesį į etiketėje nurodytą sudėtį ir rinktis ekologiškus produktus, kuriuose nėra sulfatų. Pastarieji gali sudirginti jautresnę odą. „Rekomenduočiau rinktis priemones, kuriose putokliai, vadinamosios plaunamosios medžiagos būtų iš kokoso.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)