Nadia Bokody, portalo „She Said“ redaktorė, teigė vienu metu palaikiusi intymius santykius su šešiais vyrais, nuo kurių buvo priklausoma.

Moteris taip pat atskleidė, kiek daugiausia kartų turėjo intymių santykių per dieną. „Nemanau, kad tai kažkoks astronominis skaičius. Būdavo, kad mylėdavausi šešis ar septynis kartus per dieną. Kartais tą dieną mylėdavausi su daugiau nei vienu vyru, tačiau jų nebūdavo daugiau nei du“, – sakė ji.

Nadia sakė niekada nemaniusi, kad yra priklausoma nuo sekso, kol nesusipažino su savo dabartiniu draugu Kynanu. Ji suprato, kad jai sekso reikia kiekvieną dieną, o jam – kartą per kelias dienas. Moteris sakė, kad pirmus kelis kartus, kai vaikinas ją miegamajame atstūmė, jai buvo šokas. Juk moterims nuolat kalama į galvą, kad vyrai esą nuolat nori sekso.

„Pirmą kartą vyras man pasakė „ne, mes per daug mylimės, esu pavargęs, nes dirbau 16 valandų per dieną“, supratau, kad man kažkas negerai“, – pasakojo Nadia.

Kai tai įvyko, anot jos, jai ėmė kilti minčių „gal aš nepatraukli“, „gal aš nuobodi“, „gal tave domina kita“ ir panašiai, sakė ji.

Nadia taip pat pasakojo, kad buvo atvejų, kai ji išeidavo iš darbo, kad susitiktų su vyru vien dėl sekso.

Vėliau Nadiai buvo diagnozuotas ribinis asmenybės sutrikimas, ji vis dar gydosi.

„Ėmiau dirbti su psichologu, ir jis patarė apsvarstyti galimybę, jog turiu priklausomybę nuo sekso, – sakė Nadia. – Vėliau prisijungiau prie anoniminės paramos grupės ir galiausiai šiek tiek laiko praleidau psichiatrinėje ligoninėje, kur man oficialiai diagnozavo ribinį asmenybės sutrikimą. Šį sutrikimą turintiems žmonėms yra būdingas hiperseksualumas ir neatsakingas seksualinis elgesys.“

Nors kai kuriems žmonėms gali atrodyti, kad daug mylėtis yra tarsi svajonė, tačiau Nadios gyvenimui tai turėjo neigiamos įtakos.

„Buvau pasiekusi tokį tašką, kai priklausomybė man pradėjo kliudyti dirbti. Buvo sunku susikoncentruoti. Kartą per pietų pertrauką išėjau iš darbo, kad susitikčiau su vyru, su kuriuo ką tik buvau susipažinusi internetu, – pasakojo Nadia. – Žmonėms dažnai priklausomybė siejasi su nelegalių medžiagų ar alkoholio vartojimu, tačiau mums sunku suvokti, kad kartais žmonės yra priklausomi ir nuo kitų dalykų, pavyzdžiui, sekso.“

Nadia mano, kad daugeliu atveju priklausomybė maskuoja kažkokią asmeninę problemą. „Augdama niekada neturėjau savo gyvenime stabilaus vyro pavyzdžio, todėl subrendusi asmeniniuose santykiuose siekiau būtent to. Tačiau tai turėjo neigiamos įtakos mano santykiams“, – sakė ji.

Dabar Nadia palaiko sveikus monogamiškus santykius, tačiau taip buvo ne visada. Iš pradžių ji buvo per daug priklausoma nuo savo vaikino Kynano.

„Praėjus vos kelioms savaitėms nuo tada, kai pradėjome susitikinėti, jis išvykdavo darbo reikalais savaitgaliui ar panašiai, o mano emocinė reakcija būdavo neproporcinga. Mes abu suvokėme, kad esu per daug nuo jo priklausoma“, – pasakojo Nadia.

Nors ji mano, kad priklausomybė nuo sekso nėra ta tema, kuria reikėtų kalbėti per pirmąjį pasimatymą. Būtina susirasti partnerį, su kuriuo galima atvirai kalbėtis šia tema. „Tai yra psichologinė problema, to nereikėtų gėdytis. Turite būti atviri su savo partneriu. Kai mes su Kynanu suartėjome kaip pora, pajutau, kad jau galiu apie tai su juo pasikalbėti“, – sakė Nadia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)