„Kai kiaušinius išbraukiau iš savo mitybos raciono, oda susitvarkė – bėrimai dingo. Labai dažnai kiaušinių netoleravimas gali pasireikši odos, virškinimo problemomis, migrena, cholesterolio didėjimu“, – DELFI TV studijoje kalbėjo natūropatinės mitybos specialistė T. Šliažaitė.

Tad jei per šv. Velykas suvalgėte bent vieną kiaušinį ir pastebėjote neįprastą bėrimą, pasikonsultuokite su šeimos gydytoju, galbūt jūsų organizmas netoleruoja kiaušinių.

Jei kiaušinius toleruojate, valgykite juos į sveikatą. Mitybos specialistė T. Šliažaitė paneigė mitą dėl cholesterolio.

„Apie kiaušinius tiek daug kalbama, tiek daug rašoma, bet žmonėms vis tiek dar neaišku, ką gi daryti. Pirmieji tyrimai, kurie buvo padaryti su kiaušiniais ir pasakyta, kad jų valgyti nereikėtų, nes juose daug cholesterolio, buvo apie 1980 m. Po to buvo padaryta labai daug kitų tyrimų, kurie įrodė, kad vis dėlto juos valgyti saugu. Iki šių metų, kai dar kartą vienas tyrimas parodė, kad jie galbūt gali padidinti cholesterolį, – sakė mitybos specialistė.

– Taigi, norėčiau drąsiai pasakyti, kad kiaušinius tikrai saugu valgyti, jei jie mums tinka. Tai reiškia, jei jis mums nekelia maisto netoleravimo, prie cholesterolio irgi neprisidės. Būna, kad žmogus valgo labai daug kiaušinių ir labai daug saldumynų. Tada jam pakyla cholesterolis ir jis apkaltina kiaušinius, tačiau tai netiesa. Per savaitę galime suvalgyti ne vieną kiaušinį, svarbu nesirinkti to paties produkto kiekvieną dieną, turi būti kuo didesnė įvairovė.“

Natūropatinės mitybos specialistė žmonėms, kurie toleruoja kiaušinius, valgyti juos maždaug 6-8 per savaitę.

„Nuo tokio kiekio tikrai nieko blogo neatsitiks. Daugiau valgyti nepatariu, nes tada tiesiog neliks vietos racione kitiems maisto produktams. Kad neatsitiktų taip, jog kiekvienos dienos pusryčiai prasideda nuo kiaušinių, 3 kartai per savaitę būtų labai geras pasirinkimas“, – pataria specialistė.

Daugiau apie kiaušinius – DELFI TV vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)