26 metų Jennifer Ginley iš Liverpulio (Anglija), būdama 168 centimetrų ūgio, svėrė 122 kilogramus. Kai skrisdavo lėktuvu, jai prireikdavo specialaus saugos diržo prailginimo. Mergina valgė traškučius, šokoladus, riebų kavinių maistą, karštu maistu prekiaujančių parduotuvėlių produktus, kiniečių patiekalus ir gėrė gazuotus gėrimus. Kaip atrodė moteris, galite pažiūrėti čia.

Kaip pati sako, ji nuolat nesėkmingai laikėsi dietų, tačiau veltui. Ji netgi ragino savo mylimąjį, su kuriuo draugauja vienuolika metų, nesipiršti jai, nes ji, esą, nenorinti būti „stora nuotaka“.

Numetusi daugiau nei pusę savo svorio, dabar ji gavo organizacijos „Slimming World“ titulą „Mis Grakščioji 2017“. Savo pastangų dėka Jennifer sulaukė 75 tūkstančių pasekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ ir sužadėtuvių žiedo.

Su savo mama Janet Liverpulyje gyvenanti mergina pasakoja: „Buvau pakankamai vidutinis vaikas, tačiau iki to laiko, kai Mančesteryje pradėjau mokytis universitete, jau nešiojau 18 dydžio drabužius. – Gyvenimas toli nuo namų pridėjo man dar daugiau svorio, kai baigiau universitetą, svėriau maždaug trisdešimt kilogramų daugiau“.

Tačiau 2015 metais mergina buvo priversta stot į akistatą su svorio problema, kai teko nusipirkti drabužių retai pasitaikančioms šeimos atostogoms Floridoje.

Jennifer prisimena: „Kai suvokiau, kad atostogoms, kurių taip ilgai laukiau, perku 26 dydžio drabužius, supratau, kad privalau kažką keisti“.

Prasidėjus išsvajotoms atostogoms mergina vis labiau ir labiau įsitikino, kad turi keisti savo įpročius. Šis jausmas dar labiau sustiprėjo išvydus atostogų nuotraukas.

Jennifer pasakoja: „Lėktuve man teko paprašyti saugos diržo prailginimo, leidau ten laiką supdamasi ant specialiai storiems žmonėms pritaikytų sėdynių, o pamačiusi nuotraukas paklaikau. Viena mano nuotrauka, su mano mėgstamiausiu Disnėjaus personažu Undinėle, privertė mane aiktelėti. Pamačiau save visiškai kitoje šviesoje. Atrodžiau taip nesveikai, kad apsiverkiau, stebėdamasi, kaip ir kodėl su savimi taip pasielgiau“.

2015 metų gegužės mėnesį Jennifer nuėjo į organizacijos „Slimming World“ susitikimą Liverpulyje. Jai kompaniją palaikė mama ir sesuo Christine.

Jennifer prisimena: „Mus taip šiltai pasitiko visi. Galiu sąžiningai pasakyti, kad atėjimas į „Slimming World“ grupę, be jokios abejonės, buvo geriausias mano kada nors priimtas sprendimas“.

Jennifer, dirbanti socialinės rūpybos darbuotoja organizacijoje „Citizens Advice“, išsineštinį maistą pakeitė šviežiais ir sveikais produktais.

Ji pasakoja: „Prieš „Slimming World“ nevalgydavau jokių pusryčių ir neruošdavau pietų ar užkandžių į darbą, todėl visada valgydavau tai, kas pasitaikydavo po ranka – parduotuvėje pirktus sumuštinius, makaronus iš pakelių, parduotuvėse parduodamus karštus patiekalus. Mudvi su seserimi valgydavome išties nesveiką maistą, eidavome kartu į miestą smaguriauti, pirkdavome išsineštinį maistą, valgydavome menkaverčius produktus. Visa tai buvo tarsi mūsų hobis. Dabar mes pačios gaminamės maistą ir kartu mėgaujamės „Slimming World“ šventėmis, vietoj išsineštinio maisto iki keturių kartų per savaitę, verčiau pasikepame vištienos ar pasiruošiame naminį spagečių patiekalą“.

Vis dėlto, Jennifer mano, kad daugiausiai naudos numetus svorį buvo jos mąstysenai – jis tapo labiau pozityvus.

Jennifer pasakoja: „Prieš tai, kai numečiau svorį, man labai trūko pasitikėjimo savimi, jaučiuosi tiek daug metų iššvaisčiusiu dirbtinėms šypsenoms, kurios slėpė tai, kokia nelaiminga jaučiausi.

Man nuolat nepavykdavo laikytis dietos, niekad negalėjau suprasti, kaip galiu tiek daug pasiekti kitose gyvenimo srityse, tačiau negaliu kontroliuoti to, ką valgau. Kai pagaliau pavyko perimti savo svorio kontrolę, man tai tapo tokiu dideliu posūkio tašku, tiek fiziškai, tiek psichiškai.

Jennifer netgi nusprendė savo pozityviomis mintimis dalintis socialinėje žiniasklaidoje.

„Svarbi mano kelionės dalis buvo internetinis maisto dienoraštis, kur galėjau pažymėti savo progresą. Nuo pirmosios dienos rašydavau savo patiekalus savojoje „Instagram“ paskyroje ir tai man išties padėjo neprarasti kurso. Dabar aš turiu 75 tūkstančius sekėjų!“ – džiaugiasi mergina.
Tik 61 kilogramą sverianti mergina dabar dėvi 8 ar 10 dydžio drabužius ir jau nusprendė, kad gali pasipuošti vestuvine suknele.

Jennifer pasakoja: „Mano draugas Luke’as ir aš kartu esame daugiau nei vienuolika metų, ir aš visada jį atkalbinėdavau nuo piršimosi man, nes negalėjau įsivaizduoti savęs kaip nuotakos, būdama tokio storumo, kokio buvau. Pasiekiau savo norimą svorį vos per metus nuo tada, kai prisijungiau prie „Slimming World“ ir prieš pat Kalėdas Luke’as paprašė manęs už jo tekėti! Jaučiausi taip neįtikėtinai, negalvojant apie savo svorį galėdama ištarti „Taip!“. Negaliu sulaukti, kada eisiu pirkti suknelės“.

Prieš tai laiminga būsimoji nuotaka papuoš 2017 metų kovo-balandžio mėnesio leidinio „Slimming World Magazine“ viršelį.

Apmąstydama savo sėkmę, Jennifer sako: „Per savo svorio metimo kelionę įsivaizduodavau save jau pasiekusią tikslo ir ant žurnalo viršelio, suteikiančią savo sėkmės istorija įkvėpimo kitiems skaitytojams. Jaučiuosi taip, tarsi būčiau drugelis, išsiritęs iš savo kokono“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)