Kad ir kaip būtų, džiugi žinia ta, jog egzistuoja aibė pratimų, skirtų po smakru esančiam riebaliniam sluoksniui tirpdyti. Pagurklį galima pamėginti sumažinti ir pasitelkus kitas procedūras.

PRATIMAI

Turintiems pagurklį rekomenduojama atlikti keletą paprastų pratimų.

Moksliškai jų poveikis tirtas labai menkai, bet šiaip jau tai yra pratimai, skirti kaklo ir veido raumenims mankštinti, todėl juos atliekant, kaip manoma, gali imti nykti šiose srityse susikaupę riebalai, o kartu ir pagurklis.

Galvos sukiojimas (apšilimas)

Kaip ir per bet kurią treniruotė, iš pat pradžių labai svarbu įšildyti raumenis, kad pavyktų išvengti traumų. Kad įšiltų kaklo raumenys, pasukite galvą iš pradžių pagal laikrodžio rodyklę, o po kelių ratukų sukimo kryptį pakeiskite. Galvą sukite iš lėto, ją nulenkdami ir atlošdami.

Sukamasis judesys naudojamas ir žandų bei smakro sričiai ištempti. Palengva, atkišdami smakrą pasisukite kairėn, tada atsigręžkite į priekį, pasisukite dešinėn ir galiausiai atsiloškite atgal. Kiekvienoje padėtyje išbūkite po 1–2 sekundes.

Dabar, kai raumenys jau įšilę, galima pradėti daryti pratimus.

Švilpavimas žvelgiant į lubas

Šis pratimas idealiai tinka norint ištempti raumenis ir leisti kaklui pailsėti nuo sėdint prie stalo dirbamo darbo.

Atsisėskite tiesiai, pečius atpalaiduokite.

Atloškite galvą taip, kad žvilgsnis būtų nukreiptas į lubas (aukštyn). Būdami tokioje padėtyje, lūpas sudėkite taip, tarsi ketindami švilpauti. Lūpos turi būti atpalaiduotos, tačiau tiek surauktos, kad abiejose kaklo pusėse jaustųsi tempimas.

Pabūkite tokioje padėtyje 10–20 sekundžių, atsižvelgdami į savo pačių savijautą ir galimybes. Per kartą šį pratimą paprastai pakanka pakartoti dešimt kartų.

Dangaus pabučiavimas

Šis pratimas, nors ir panašus į ankstesnį, šiek tiek nuo jo skiriasi.

Atsistokite tiesiai, rankas ir pečius atpalaiduokite. Atloškite galvą ir nukreipkite žvilgsnį į viršų. Sudėkite lūpas taip, tarsi mėgintumėte pabučiuoti dangų, ir atkiškite jas kuo galima labiau į priekį.

Tinkamai atliekant pratimą, turi jaustis, kaip išsilenkia ir išsitempia kaklo bei smakro raumenys. Šis pojūtis neturi kelti jokio diskomforto. Pabūkite tokioje padėtyje 5–20 sekundžių. Per vieną treniruotę pratimą pakartokite 10–15 kartų.

Kamuolio suspaudimas

Šalia gulinti kokia nors per treniruotes naudojama priemonė visada primins, kad metas pasimankštinti.

Kad nepamirštumėte atlikti kaklui skirtų pratimų, prie savo darbo stalo, lovos arba toje vietoje, kurioje paprastai mankštinatės, pravartu laikyti kamuoliuką. Kamuoliukas turėtų būti 12–25 centimetrų skersmens – dydį reikia pasirinkti, atsižvelgiant į asmeninį patogumą.

Kamuoliuko suspaudimo pratimus geriausia atlikti sėdint. Nugara turi būti tiesi, o pečiai atpalaiduoti.

Pasidėkite kamuoliuką po smakru, o tada smakru jį spauskite ir suspaudę kiek palaikykite. Pratimą galima kartoti 10–30 kartų.

Tempimas patempus lūpą

Dar vienas būdas smakro ir kaklo raumenims stiprinti – atlikti tempimą patempus lūpą.

Stovėdami arba sėdėdami, kuo labiau išverskite apatinę lūpą ir patempkite ją žemyn. Pabūkite taip 3 sekundes. Tada, vis dar patempę lūpą, vien kaklo raumenimis lenkite smakrą link krūtinės, nė kiek nejudindami viršutinės nugaros dalies.

Pabūkite tokioje padėtyje 3 sekundes. Tada atpalaiduokite raumenis ir atlikite pratimą nuo pradžių. Kartokite jį 10–20 kartų arba tiek, kad kaklo srityje pasijustų pratimo veiksmingumas.

Kramtomosios gumos kramtymas

Kramtomoji guma, nors ir neatrodo teikianti daug naudos, gali pasitarnauti žmonėms, norintiems atsikratyti pagurklio.

Žurnale „Appetite“ aprašyto tyrimo iniciatoriai išsiaiškino, kad tie, kurie po valgio pakramto kramtomosios gumos, gali pasijusti labiau pasisotinę. Toks įprotis mažina norą dar ką nors sukrimsti. Taigi, žmonėms, norintiems atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, kramtomoji guma gali šiek tiek padėti sumažinti su maistų gaunamų kalorijų skaičių.

Gumos kramtymą galima laikyti lengva veido, ypač žandikaulio srities, raumenų treniruote. Reguliariai kramtant gumą gali sumažėti bendras riebalų kiekis kaklo srityje, nors vien šis veiksmas akivaizdžių permainų greičiausiai neatneš.

Liūto žiovulys

Atliekant šį pratimą būtina kuo plačiau išžioti burną ir kuo labiau iškišti liežuvį, tarsi mėgdžiojant žiovaujantį liūtą.

Šis pratimas efektyviai stiprina daugelį kaklo, pasmakrės ir veido raumenų.

Sėdėkite arba stovėkite. Atsipalaiduokite. Kuo plačiau pražiokite burną ir kuo labiau iškiškite liežuvį.

Tinkamai atliekant pratimą, turi įsitempti kaklo, pasmakrės ir žandikaulio srities raumenys.

Pabūkite iškišę liežuvį 10 sekundžių, o tada atpalaiduokite raumenis. Pratimą kartokite 10 kartų.

PROCEDŪROS

Pagurklio norintys atsikratyti žmonės dažnai linkę kliautis ne tik konkrečiais fiziniais pratimais, bet ir tam tikromis procedūromis.

Veido kaukės

Esama nemažai veido kaukių, galinčių padėti sustandinti odą ir taip sumažinti pagurklį.

Pratimais pasiektą rezultatą gali padėti išlaikyti glicerino, kavos ir žaliosios arbatos kaukės. Kai kurie žmonės teigia įsitikinę kasdien dedamų kiaušinių baltymų, medaus ir citrinų sulčių kaukių veiksmingumu.

Mitybos racionas

Pagurklį gali padėti sumažinti kiek pakoreguotas mitybos racionas. Tai ypač svarbus veiksnys, jei pagurklis atsirado dėl per didelio svorio. Tada jo atsikratyti tikrai gali pavykti sumažinus kasdien suvartojamų kalorijų skaičių.

Geriant pakankamai vandens, iš organizmo pavyksta pašalinti daugiau riebalų. Žurnale „Obesity“ paskelbtoje publikacijoje nurodoma, kad vandens prieš kiekvieną valgį išgeriantys žmonės, anot atlikto tyrimo rezultatų, sugebėjo numesti daugiau svorio nei tie, kurie to nedaro.

Svarbu ir tai, kad vanduo ir daug vandens turintys produktai, tokie kaip melionai ir agurkai, padeda pašalinti iš organizmo toksinus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)