80 proc. tyrime dalyvavusių moterų prisipažįsta, kad kasdien nesiprausia po dušu, o trečdalis sako, kad gali ir tris dienas išvaikščioti nesipraususios, informuoja telegraph.co.uk.

Tyrimas, kuriame dalyvavo 18 – 50 m. 2021 britė, atskleidė apverktiną bričių higienos būklę.

Paaiškėjo, kad rytais tik 21 proc. moterų randa laiko nusiprausi po dušu ar išsimaudyti vonioje, 33 proc. prisipažino, kad prausiasi po dušu kas trečią dieną.

63 proc. nenusivalo makiažo po vakarėlių, 35 proc. nurodė, kad tam nelieka laiko – grįžusios jos iš karto eina miegoti.

Trečdalis išvaikšto tris dienas visiškai nepraususios veido ir kūno.

Nepaisant žinių apie asmeninę higieną, 57 proc. Britanijos moterų sako, kad prieš miegą tik greitai nusivalo veidą drėgnomis servetėlėmis.

Iš 2000 tyrimo dalyvių 99 proc. teigė suprantančios, kad būtina kasdien rūpintis oda ir kad miego trūkumas bei dehidratacija kenkia odai.

89 proc. sakė, kad norėtų labiau paisyti asmeninės higienos, tačiau kaltina nuovargį rytais ir vakarais, dėl kurio nelieka energijos voniai ar dušui.

Tyrimą atlikusios kompanijos vadovė Maxine Flint sakė: „Nesiprausti ryte yra ir asocialus elgesys aplinkinių atžvilgiu, ir nesveika. Kalbame apie kasdienius dalykus, kuriems pakanka kelių minučių per dieną. Teisybė, šiuolaikinis gyvenimo tempas didžiulis, tačiau, kaip tauta, netapome per daug užsiėmę, kad neliktų laiko nusiprausti. <...> Labai svarbu kasdien prausti ir drėkinti veidą, kad pristabdytume senėjimo procesus. Be to, dauguma moterų supranta kasdienės odos priežiūros svarbą, tačiau vis tiek ja nesirūpina.“

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (401)