Kad patiekalai būtų sveikesni, naudokite tik nedaug ir geros rūšies aliejaus, rinkitės neriebią mėsą bei pilno grūdo duonos gaminius.

Išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakuotės. Gamindami padažą, ištirpinkite 0,5 pakelio sviesto, įberkite keturis šaukštus miltų ir viską išmaišykite. Supilkite 2,5 stiklinės pieno ar grietinėlės ir išmaišykite dar kartą. Įberkite į padažą prieskonių, supilkite du išplaktus kiaušinių trynius ir sudėkite tarkuotą minkštą sūrį. Kelias minutes maišydami pakaitinkite padažą ant vidutinio stiprumo ugnies. Užpilkite šiuo padažu makaronus ir pašaukite juos dešimčiai minučių į orkaitę, arba kepkite, kol susiformuos auksinė plutelė. Ištraukus iš orkaitės patiekalą galima apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu.

Patiekalai

Įkaitinkite orkaitę. Dideliame dubenyje suplakite 8 kiaušinius ir ¼ stiklinės pieno, įberkite druskos ir pipirų. Atidėkite šonan.   

Ketaus keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite 3 riekeles kiaulienos kumpio. Pridėkite ½ pjaustyto svogūno, puodelį vyšninių pomidorų ir saują žiedinių kopūstų ar lapinių burokėlių. Troškinkite apie 30 skeundžių, o tuomet supilkite kiaušinių plakinį. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Iš pradžių 30 sekundžių pakepkite omletą ant viryklės, o tada kiškite jį į karštą orkaitę ir apkepkite 10 minučių.   

Patiekalai

Idealiai orkaitėje iškepta višta

Kad idealiai paruoštumėt orkaitėje keptą vištą, jums reikės tik trijų ingredientų: pipirų, druskos ir pačios vištos. Pirmiausia, mėsa turi atšilti iki kambario temperatūros. Neplaukite vištos po vandeniu – visos galimos bakterijos žus nuo karščio orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių karščio pagal Celcijų. Popierinėmis servetėlėmis nusausinkite vištą iš viršaus ir viduje. Gerai įtrinkite ją druska ir pipirais. Nepamirškite įtrinti ir vidaus. Perriškite vištą plonu siūlu, pradėdami nuo kojų. Tuomet apibarstykite ją likusia druska bei pipirais ir kepkite orkaitėje 50 – 60 minučių. Visą šį laiką netraukite jos iš orkaitės ir netepkite riebalais. Tik pasibaigus nurodytam kepimo laikui ištraukite vištą ir leiskite jai pagulėti 15 minučių. Tik tada nuvyniokite siūlus ir paruoškite ją stalui.

Įkaitinkite orkaitę. Sumaišykite visas daržoves: didelę brokolio galvą, griežinėliais pjaustytą cukiniją, puodelį vyšninių pomidorų, griežinėliais pjaustytas tris morkas, pievagrybius. Apšlakstykite daržoves ¼ puodelio alyvuogių aliejaus, 2 – 3 arbatiniais šaukšteliais druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Padalykite daržoves į dvi vienodas dalis. Kiekvieną daržovių porciją kepkite orkaitėje 35 – 40 minučių, tačiau kas 15 minučių ištraukite kepimo skardą ir daržoves pamaišykite.

Patiekalai

Pasiruoškite dvi riekes sumuštinių duonos, du gabaliukus sviesto ir du griežinėlius sūrio. Ant silpnos ugnies ištirpinkite keptuvėje vieną gabaliuką sviesto. Apkepkite jame duonos riekes, bet tik iš vienos pusės. Išimkite duoną iš keptuvės. Ant vienos riekės uždėkite sūrio griežinėlius ir uždenkite juos kita duonos rieke. Bet taip, kad abi apkeptos duonos pusės būtų viduje. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite antrą gabaliuką sviesto ir apkepkite sumuštinį iš abiejų viršutinių pusių. Stebėkite, kad sumuštinis nesudegtų. 

Šokoladinis pyragas „Brownie“

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių karščio. Metaliniame dubenėlyje sumaišykite 140 g sviesto, 250 g cukraus, du šaukštus kakavos ir ¼ šaukštelio druskos. Metalinį dubenėlį padėkite virš puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps sviestas. Dubenį nuimkite ir neilgam atidėkite į šoną. Įberkite į mišinį vanilės, įmuškite du didelius kiaušinius. Gerai išmaišykite. Kai masė bus vienalytė, suberkite miltus ir vėl išmaišykite. Kepkite tešlą orkaitėje 20 – 25 minutes, po to atvėsinkite ir supjaustykite į 16 ar 25 kvadratėlius. Patiekti gali9ma su šviežiomis uogomis.  

Patiekalai
 

Likus 45 minutėms iki kepimo, ištraukite jautienos išpjovą iš šaldytuvo ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įtrinkite druska bei pipirais ir palikite 45 min., kad mėsa taptų kambario temperatūros. Ant stiprios ugnies įkaitinkite ketaus keptuvę. Dar kartą nusausinkite jautieną popieriniu rankšluosčiu. Įliekite į keptuvę du šaukštus augalinio aliejaus. Paguldykite išpjovą į keptuvę. Kepkite dvi minutes, nejudindami mėsos. Po dviejų minučių mėsą apverskite. Taip kepkite 8 minutes, kas dvi minutes ją vartydami, kol temperatūra jos viduje pasieks 98 laipsnius. Tuomet į keptuvę įdėkite tris šaukštus sviesto. Kai jis beveik bus ištirpęs, įmeskite į keptuvę 5 čiobrelio šakeles. Apšlakstykite mėsą lydytu sviestu, ją apverskite ir pakartokite procedūrą. Išimkite mėsą iš keptuvės, 10 minučių leiskite jai atvėsti, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)