Pasakė, kokie simptomai turėtų kelti susirūpinimą

Bėgant metams gravitacija veikia odą, ji suglemba ir dėl kitų veiksnių: kolageno trūkumo, UV spindulių poveikio, genetikos (paveldimumo). Ypač jautri – akių bei kaktos zona. Visgi ne visais atvejais korekcija yra rekomenduojama ar net būtina. Kai kada moterys į chirurgą kreipiasi jau turėdamos viziją, tiesiog norėdamos atjauninti žvilgsnį, pakeisti antakio formą.

Pasak „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo Andriaus Pajėdos, yra moterų, kurios nori dirbtinai pakelti antakį, suteikiant jam katės, lapės formą. Tačiau antakius kelti reikia tuomet, kai yra problema – jie pasmunka, pakrinta žemyn, žmogus dėl to pradeda jausti diskomfortą arba simptomai sutrikdo rutiną – sudėtinga vairuoti, sutrinka regėjimas.

Dažnai antakių nusmukimas yra susijęs su viršutinių vokų pasmukimu, tuomet neįmanoma pilnai atmerkti akių, bet to priežastis, žinoma, gali būti ir nusmukęs antakis.

Noras atrodyti jauniau neturėtų būti pagrindine priežastimi operuotis

Dažnas moterų pageidavimas yra ir jaunatviškesnė išvaizda. Gydytojas A. Pajėda sako, kad tiesa, jog vokų bei antakių pakėlimas yra viena iš operacijų, po kurios veidas atrodo šiek tiek jauniau, nes atkuriamas ir išryškėja originalus antakių kontūras, pašalinamas odos perteklius, pasikeičia veido išraiška.

Užkritę akių vokai

„Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad antakių pakėlimas nepadeda atsikratyti kaktos raukšlių, kurios viršutinėje veido dalyje atsiranda dėl mūsų mimikų – juoko, antakių kėlimo į viršų. Operacijos metu keičiamas antakių aukštis, tačiau raumenys neatjungiami“, – komentavo gydytojas A. Pajėda.

Gydytojo teigimu, operacijų metu individualiu atveju taikomos skirtingos metodikos. Antakiai gali būti keliami su visa kakta, atliekant pjūvius plaukuotoje dalyje, o audinius atidalijant nuo kaulinio pagrindo ir patempiant į viršų. Tokiu atveju kyla ne tik antakiai, bet ir aplinkiniai audiniai. Kita metodika yra tiesioginis antakių pakėlimas, tai reiškia, kad pjūviai daromi virš antakio, pašalinama tam tikra dalis audinių. Tokiu būdu galima koreguoti ir antakio formą, kad būtų gražus, jaunatviškas, tačiau to kaina – nedidelis randelis.

Ką svarbu žinoti galvojantiems apie problemos sprendimo būdus?

„Kreipiantis dėl antakių plastikos pas gydytoją reikia ateiti su problema, o ne sprendimu – suprasti, kodėl to noriu, dėl kokių problemų to reikia – galbūt antakis per žemai, užkrenta ant akių. Gydytojui svarbu suprasti, kokia problema, kad būtų parinktas tinkamas jos sprendimo būdas“, – pabrėžė gydytojas A. Pajėda.

Užkritę akių vokai

Jei atliekama antakių pakėlimo operacija, žaizdos įprastai sugyja per savaitę laiko. Itin svarbu randą saugoti nuo saulės spindulių pavasarį, vasarą. Galutinis rezultatas matomas praėjus tinimui – po kelių mėnesių. Geriausia vertinti po pusės metų. Kiek ilgai rezultatas išsilaikys, priklauso nuo individualaus atvejo – kaip moteris ar vyras save prisižiūri – ar rūko, ar yra fiziškai aktyvus žmogus, kaip saugosi nuo UV spindulių. Be to, svarbi ir genetika, kokią odą paveldėjome iš savo tėvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją