Tiesa, kaip sakė medicinos diagnostikos ir gydymo centro „Hila“ akių mikrochirurgė Simona Stech, tikėtina, kad liūdna prognozė gali išsipildyti net dešimtmečiu anksčiau.

Kalbėdama apie galimas to priežastis, gydytoja paminėjo, kad labiausiai neigiamai akių sveikatą paveikia technologijos, kurios keičia mūsų kasdieninę rutiną.

„Tai lemia mažiau žiūrėjimo arba veiklos lauke, o daugiau žiūrėjimo į ekranus“, – neabejojo gydytoja S. Stech.

Pradeda nebetoleruoti lęšių

Dažniausiai trumparegystė koreguojama korekciniais akiniais bei kontaktiniais lęšiais, taip pat ir Lietuvoje, ir pasaulyje pažangiausia laikoma lazerinė regos korekcija, kuri atliekama daugiau nei 30 m.

„Tiek tavo kėdėje atsidūrę pacientai, tiek ir ilgametės studijos, moksliniai tyrimai, taip pat pacientų sėkmės istorijos rodo, kad šie poveikiai arba regos korekcija lazeriu turi ilgalaikį efektą. 

Su akiniais mes matome gerai, kai juos užsidedame. Taip pat gerai matome, įsidėję kontaktinius lęšius. Tačiau tai yra nepatogu ir vienas didžiausių motyvų rinktis lazerinę korekciją yra esamos korekcinės priemonės nepatogumas“, – pasakojo gydytoja S. Stech.

Vienas didžiausių nepatogumų, su kuriais susiduria akinių ir kontaktinių lęšių nešiotojai ir kas paskatina verčiau rinktis lazerinę korekciją, yra būtinybė laikytis ypatingos higienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją