Pernai metais rašytoja Emily Bingham ragino savo draugus socialiniame tinkle „Facebook“ (jos įrašas paskui plačiai pasklido po internetą) liautis uždavinėti tokio pobūdžio klausimus. „Niekada negali žinoti, kas kovoja su nevaisingumu, sielvartauja dėl persileidimo ar susiduria su kokiais nors sveikatos sutrikimais“, – rašė ji.

Vis dėlto, Cincinačio universitete dirbantis Danas Majesky laikosi kitokio požiūrio šiuo klausimu, rašo bbc.com.

Savo išsamiame ir vaizdingame „Facebook“ įraše D. Majesky ne tik pranešė apie savo žmonos Leah nėštumą, bet ir detaliai aprašė skausmą, kurį pora patyrė susidūrusi su nevaisingumu ir persileidimu.

„Iš pradžių tai turėjo būti asmeninė žinutė, kuria informuojame savo draugus, kad laukiamės kūdikio, – sakė D. Majesky „BBC Trending“, – tačiau tada mes pajautėme, kad turime pripažinti savo persileidimą. Mes nenorėjome, kad tai liktų paslaptyje“.

„Kai skaičiuoji ketvirtą dešimtį, viskas šiek tiek miglota ir apleista. Taigi, prieš trejus metus pradėjome naudoti programėles ir kalendorius, kad šį bei tą susektume. Ovuliacijos tyrimai. Senų bobučių pasakojimai apie pozas ir tinkamą laiką. Kelis kartus mėnesinės vėlavo. Kartais jų apskritai nebuvo, tačiau mes taip ir nepastojome“, – patirtimi dalijasi vyras.

Toliau jis papasakojo apie sutuoktinės patirtą persileidimą. Iš jo pasakojimo matyti, kad pora patyrė milžinišką šoką. „Buvau toks priblokštas, kai tai nutiko, kad parašiau savo viršininkui tekstinę žinutę, kad tą dieną nebepasirodysiu, tačiau sugrįšiu kitą dieną, kas dabar man kelia juoką“, – pasakoja D. Majecky.

Jo pasakojimas taip pat atskleidžia, kad teko įveikti nepakeliamą kančios skausmą: „Man regis, kad kad tik apie Naujuosius aš galėjau išbūti visą dieną, neverkęs dėl šios priežasties“.

Vis dėlto, „Facebook“ žinutėje, kurią sudaro daugiau kaip trys tūkstančiai žodžių, neapsieinama ir be juokingų akimirkų. „Mano darbas buvo mėginti nepasakyti nieko kvailo, nes jai reikėjo ramybės, – toliau tęsia pasakojimą vyras. – Bandžiau vengti impulsyvių frazių, tokių kaip „Ei“ ar „Labas rytas“, arba „Aš tave myliu“.

Šis vyro įrašas sulaukė daugiau kaip 40 tūkstančių paspaudimų „patinka“, taip pat ir nemažai komentarų.

„Nedažnai išgirsime apie persileidimus ar nevaisingumą. Tačiau man patinka, kad gali būti toks sąžiningas“, – komentavo viena moteris, kuri vėliau papasakojo savąją nevaisingumo istoriją.

Daugelis pastebėjo, kad nevaisingumo liudijimais itin retai dalijamasi iš vyrų perspektyvos.

„Parašiau viską vienu prisėdimu, – atvirai prisipažįsta D. Majesky. – Nusprendėme paviešinti savo įrašą, kai mūsų draugai pasakė norintys pasidalinti juo ant savų „Facebook“ sienų“.

„Facebook“ įrašas buvo papildytas 15 savaičių vaisiaus skenografijos nuotrauka. Mažylis turėtų gimti lapkričio mėnesį.

„Nors mus labai sujaudino palaikymas, kurio sulaukėme, mes vistiek vis dar jaučiame nerimą dėl nėštumo“, – prisipažįsta D. Majesky.

Ar ši pora turėtų ką patarti žmonėms, kurie klausinėja kitų apie šeimos pagausėjimą. „Galbūt paklauskite poros, ar jie nori susilaukti vaikų, o ne „kada ketinate susilaukti atžalų“, – pataria būsimas tėvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)