„Straipsnyje „Eesti Ekspress“ situacija buvo nušviesta netinkamu kampu, pati publikacija buvo parašyta taip, kad sukeltų rezonansą. Kai persikėlėme į namus, kurie reikalaute reikalavo remonto, mano vaikui buvo dveji. Nieko negalėjau daryti. Nuoširdžiai prisipažįstu, kad kelis kartus tikrai jį buvau už pavadėlio pririšusi prie obels, bet visą laiką buvau šalia, dirbau“, – sako trijų vaikų motina Karin (vardas pakeistas).

Karin kalba apie „Ekspress“ straipsnį, kuriame pasakojama apie vieną šeimą iš Pietų Estijos, kuri savo vaiką dažnai laikydavo pririštą.

„Man tada svarbiausias dalykas buvo vaiko saugumas. Mačiau, kaip tokie vaikai susižaloja, nes negali nusėdėti vietoje, jie neturi savisaugos jausmo“, – teigia Karin. Jos sūnui Atsui nustatytas hiperaktyvumo sutrikimas, bet pagalbinio profesionalo paslaugų šeimai gauti nepavyko.

Tokią idėją Karin pametėjo viena pažįstama, pastebėjusi, kad bičiulė, būdama su vaiku, negali užsiimti jokia veikla, netgi namų ruoša, nes šeima nesulaukia reikiamos pagalbos. Karin vyras išeidavo į darbą, todėl ji namuose su vaiku pasilikdavo viena. Moteris pasakoja, kad dažnai pasitaikydavo situacijų, kai jie, tėvai, sulaukdavo kaltinimų, jog yra per jauni ir paprasčiausiai nemoka auginti itin judraus vaiko.