Deja, mokslininkai negali pateikti atsakymo į klausimą, ar jūsų žmogus jums neištikimas, tačiau gali padėti pastebėti, jog galbūt jums už nugaros vyksta negeri dalykai, skelbia businessinsider.com.

1. Paklausinėkite draugų

Psichologai atliko labai įdomų bandymą. Eksperimente dalyvavo kelios poros. Buvo filmuojama, kaip jos kartu piešia daiktą. Vienam dalyviui buvo užrištos akys (jis nežinojo, kaip atrodantį daiktą reikia nupiešti), o kitas jam pasakojo, ką reikia daryti. Vaizdo įrašus žiūrėjo nepažįstami žmonės. Jų buvo paprašyta įvardyti, kurios poros susiduria su neištikimybės problema. Jų atsakymai buvo neįtikėtinai tikslūs. Pasirodo, kartais iš šalies geriau matyti.

2. Skirkite laiko analizei

2013 metais psichologai subūrė grupelę studentų, kurie turėjo klausyti žmonių pasakojimų ir nuspręsti, ar jie sako tiesą, ar meluoja. Tie studentai, kuriems leista ilgiau pagalvoti prieš apsisprendžiant, buvo tikslesni teisėjai. Ilgiau apmąsčius kito žmogaus poelgius, galima padaryti tikslesnes išvadas.

3. Įsiklausykite į antrosios pusės parenkamus žodžius

„Southern Methodist“ universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu išsiaiškino, kad melagiai dažnai vartoja tokius pirmojo asmens įvardžius kaip aš, mane, mano, kognityvinius veiksmažodžius manyti ir suprasti bei išimtį nurodančius žodžius bet ir nepaisant. Be to, jie vartoja daugiau neigiamas emocijas nusakančių žodžių (nekenčiu, pykstu, priešas) bei judėjimą nusakančių veiksmažodžių (eiti, judėti, bėgti).

4. Įsiklausykite, kaip skamba kito žmogaus balsas

Kanados mokslininkai paprašė savanorių pasiklausyti poros žmonių balsų ir įvertinti kiekvieno iš jų balso skambesio patrauklumą. Vėliau jų paprašyta įvardinti, kuris kalbėjusysis, jų manymu, apgaudinėja savo antrąją pusę. Moteriškos lyties savanorės dažniausiai sakė, kad neištikimi žemesnį balsą turintys vyrai. Žemesnį balsą turi vyrai, kurių organizme yra daugiau vyriško hormono testosterono, kuris taip pat siejamas su didesne neištikimybės rizika.

5. Atkreipkite dėmesį į veiklą socialiniuose tinkluose

Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, kad socialiniuose tinkluose itin aktyvūs žmonės labiau rizikuoja įsivelti su socialine žiniasklaida susijusius nesutarimus ir susidurti su neištikimybe, patirti skyrybas ir kitų asmeninių problemų. Mažai tikėtina, kad aktyvus naudojimasis socialiniais tinklais skatina kitas žmones nuklysti į kairę, tačiau minėtojo tyrimo autoriai tvirtina, kad ryšys visgi egzistuoja.

6. Atkreipkite dėmesį į netikėtus elgesio pasikeitimus

Jeigu su savo antrąją puse kartu esate jau kurį laiką, greičiausiai puikiai žinote, kaip jis dažniausiai elgesį, kaip reaguoja į vienas ar kitas situacijas. Bet kokie staigūs kūno kalbos pasikeitimai – nuo veido išraiškos iki kalbėjimo manieros, gali pasitarnauti kaip pavojaus ženklai, kad jūsų antroji pusė kažką slepia. Dažniausiai kūno kalba pasikeičia vienu labai paprastu atveju – kai žmogus meluoja ir išsisukinėja.

7. Atkreipkite dėmesį į tylą, puolimą ir pasikartojančius klausimus

Vienas iš akivaizdžių įrodymų, kad kitas žmogus jums meluoja – negalėjimas pratarti nė žodžio. Taip nutinka, nes mūsų autonominė nervų sistema dažnai į stresą reaguoja išdžiovindama burną. Kitaip tariant, liežuvis tiesiog nebeapsiverčia ką nors pasakyti. Dar vienas pavojaus signalas, kai jūsų antroji pusė į klausimą reaguoja užsipuldamas jus. UCLA atliktas tyrimas atskleidė, kad melagiai dažnai, prieš atsakydami, pakartoja klausimą (taip laimi laiko atsakymui sugalvoti).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)