„Tai yra antrasis Panevėžio apskrityje registruotas mirties atvejis šį sezoną. Pirmas buvo Panevėžyje, dabar mirė žmogus iš Biržų rajono. Vyriškiui buvo 53 metai. Vasario 7 d. susirgęs į ligoninę nesigulė. Blogėjant būklei jis atvežtas į Respublikinę Panevėžio ligoninę iš Biržų ligoninės. Greta gripo jis turėjo ir kitų ligų.“, – DELFI pasakojo Visuomenės sveikatos centro atstovė Vilda Bajoriūnienė.

Specialistės teigimu, gripas pamažu traukiasi.

„Praėjusią savaitę Panevėžio apskrityje buvo hospitalizuoti 44 asmenysiš jų 16 vaikų. Vienas asmuo jų buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje. Šios savaitės duomenys bus aiškūs tik pirmadienį, tačiau lyginant su praėjusia savaite, sergamumas šiek tiek sumažėjo.

Gripas šiemet yra stipresnis, nes paskutinįkart Panevėžio apskrityje gripo epidemija registruota tik 2013 m. Epideminis lygis pasiektas ir kol kas dar laikosi“, - sakė V. Bajoriūnienė.

Centro duomenimis, 2016 m. 6-ąją savaitę (vasario 8-14 d.). Panevėžio apskrityje buvo užregistruoti 583 gripo ir 2093 ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejai.

Tai antrasis Panevėžio apskrityje šį sezoną laboratoriškai patvirtintas mirties nuo gripo atvejis. Mirties diagnozė – abipusė pneumonija, gripas A (pagal TLK J 10.0). Asmuo nuo gripo skiepytas nebuvo.

Kaip DELFI sakė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja, imunologė Daiva Razmuvienė, šiuo metu yra patvirtinta jau 10 mirčių dėl gripo ir jo komplikacijų. Daugiau duomenų apie tai, ar gripas jau traukiasi, paaiškės pirmadienį.

ULAC savaitės pradžioje pranešė, kad sergamumas gripu praėjusią savaitę buvo kiek atslūgęs.

Šeštąją šių metų savaitę (vasario 8-14 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 120,98 atv./10 tūkst. gyventojų. Lietuvoje iš 10-ies apskričių sergamumo rodiklis didesnis nei 100 atv./10 tūkst. gyventojų registruotas 9-iose apskrityse: Kauno, Vilniaus, Alytaus, Telšių, Panevėžio, Klaipėdos, Marijampolės, Tauragės ir Šiaulių. Utenos apskrityje sergamumo rodiklis siekė 88,03 atv./10 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)