Apie sergamumo situacija plačiau papasakojo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Greta Gargasienė ir „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Jolita Skinderskienė.

Rodikliai epidemijai skelbti


G. Gargasienė pasakojo, kad epideminis sergamumo lygis pasiektas jau antrą gripo sezoną iš eilės.

„Jis skaičiuojamas, sudėjus tiek gripo, tiek COVID-19 ligos, tiek kitų kvėpavimo takų infekcijų atvejus. Epideminiu rodiklis laikomas tuomet, kuomet yra pasiekiama 1500 atvejų 100 tūkstančių gyventojų.

Tai reiškia, kad atsižvelgiama ne tik į sergamumą gripu arba atskirai į COVID-19 arba kitas kvėpavimo takų infekcijas, tačiau bendrai į sergamumą visomis kvėpavimo takų ligomis tą sezoną“, – patikslino G. Gargasienė.

Tam, kad būtų paskelbta epidemija tam tikroje savivaldybėje, būtina atsižvelgti į daug kriterijų. Vienas iš jų – sergamumo rodiklis. Tačiau, kaip sakė G. Gargasienė, tai nėra vienintelis kriterijus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją