Ava gulėjo ligoninėje, ir gydytojai jos mamai sakė, kad veikiausiai ji nebegalės normaliai vaikščioti, strakalioti, šokti ir gyventi normalų mažos mergaitės gyvenimą. Tačiau nepaisant niūrių prognozių, mergaitė atsigavo, sustiprėjo ir buvo išleista namo.

Dabar ji mokosi vaikščioti ir jai padeda £900 kainavę silikoniniai pėdučių protezai su pirštukais. Dabar Ava gali mokytis šokti, šokinėja ant batuto ir lanko dramos būrelį.

„Ji nuostabi, be abejonės, – sakė Avos mama. Ava meningitu susirgo staiga. Nebuvo jokio bėrimo, kuris rodytų ligą. Mes nežinojome, kas buvo. Ji tiesiog sunegalavo ir mes nuvežėme ją į ligoninę. Mums pasisekė, kad gydytojas sunerimo dėl jos būklės, dažno pulso ir paguldė ją į ligoninę.“

Po kelių valandų ligoninėje ant mergaitės kūno atsirado bėrimas. Išbėrė visą jos kūną. Dar po kelių valandų ji buvo perkelta į kitą ligoninę, kur medikai 10 dienų kovojo dėl jos gyvybės.

„Mes nežinojome, kas bus, – pasakojo mergaitės mama. – Nežinojome, ar ji išgyvens, nes jai negerėjo.“

Ligai progresuojant, gydytojai pasakė, kad teks amputuoti pėdas, kurios pajuodavo. Tačiau vėliau buvo nuspręsta pašalinti tik pusę dešinės pėdos ir kairės pėdos pirštus. Medikai Avos tėvams sakė, kad iki šiol tokiam jaunam pacientų nebuvo atlikta tokia operacija, todėl jie nežinojo, kokios bus pasekmės.

Vėliau Ava ligoninėje praleido šešis mėnesius. „Tą dieną, kai ji grįžo namo, ji atsistojo. Po mėnesio ji žengė pirmąjį žingsnį, o vėliau jau nebuvo galima jos ir sulaikyti“, – pasakojo G. Day.

Po operacijos Avai buvo pagaminti specialūs batų įklotai, kurie turėjo padėti jai vaikščioti. Tačiau jie buvo labai nepatogūs. Todėl ekspertai iš protezus gaminančios bendrovės jai pagamino silikonines „šlepetes“ su pirštais, kurios mergaitei užmaunamos prieš užmaunant įprastus batus.

Mergaitei augant, teko pagaminti didesnius protezus. „Jie yra nuostabūs, – sakė Avos mama. – Jie atrodo kaip tikri. Kai juos užmauname jai, atrodo, kad tai jos pėdos. Tiesiog nuostabu, kaip jie pakeitė jos gyvenimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)