Daugiavaikė mama iš Kauno rajono buvo viena iš septynių laimingųjų, kuriems pasisekė portalo DELFI ir dantų priežiūros centras „MALO CLINIC | DPC“ organizuojamame konkurse – moteriai padovanota nauja šypsena.

„Mano dantys visada buvo prasti. Kai man buvo vos 21-eri, jau teko susidėti dantų tiltus. Turėjau likusius keturis sveikus dantis, tačiau nėštumo metu savęs daug neprižiūrėjau, nevartojau pakankamai vitaminų, tad dantys nuolatos buvo trapūs, kol galiausiai nulūžo po vieną abiejose pusėse“, - pripažįsta pašnekovė.

Plombuoti buvo net priekiniai Sonatos dantys.

„Odontologai, pas kuriuos lankiausi, darė viską, ką gali su mano finansais, tačiau atliekamų pinigų naujiems tiltams aš neturėjau. Vis galvojau, vėliau, vėliau – pinigų pirmiau reikėdavo sauskelnėms, maistui, batai vaikams, juk žinote, kiek vaikams visko reikia. Ir taip nutiko, kad praėjusiais metais valgiau namie keptą kietesnį maistą ir priekiniai dantys neatlaikė ir nulūžo“, - nemalonią situaciją prisimena 35-erių moteris.

Tačiau net ir po šitos nelaimės pajamų nepadaugėjo – keturių vaikų mamai noras susitvarkyti dantis dingdavo vos patikrinus procedūrų kainas. Šiuo metu namie auga 16-os, beveik 12-os ir 8-erių dukros bei pagrandukui sūnui spalio pabaigoje sukaks 5-eri.

Sonata sako pastebėjusi, kad dantų problemos tarsi užkoduotos jos giminės genuose.

Sonatos dantų būklė prieš operaciją
„Tiek mama, tiek tėtis turėjo problemų su dantimis. Mano vaikams jau irgi matyti – trupa net pieniniai dantys, einam nuolatos pas stomatologus, tačiau ne daug kuo padėti gali – sako, nėra stiprių dantų geno“, - liūdnai pripažįsta pašnekovė.

Nors blogi dantys ir nėra pasaulio pabaiga, tačiau gyvenimo kokybę jie tikrai pablogina. Pasak daugiavaikės motinos, ji ne kartą buvusi situacijoje, kai negali nei šypsotis, nei valgyti.

„Buvo renginys mokykloje, kai visos ketvirtokės kepė pyragus. Buvo pakviesti ir tėvai. Visi stovi, šnekučiuojasi, siūlo ragauti vieną, kitą pyragą. Tačiau realiai aš negaliu nieko valgyti – vizualiai gal ir normaliai atrodo, tačiau tie dantys, kuriuos naudojau, buvo netikri, stipriu kremu priklijuoti, tad tik dėl grožio naudojami, o ne praktikai. Net nemalonu buvo atsakinėti, kai kitos mamos stebėjosi, kodėl aš čia kuklinuosi ir nevalgau. Tas pats ir dėl bendravimo su kitais ir šypsenų – eini tik ten, kur jau labai labai privaloma, o šiaip didesnių sambūrių tiesiog vengi“, - sako Sonata.

Todėl galite tik numanyti, kokia buvo moters reakcija, sužinojus, kad ji – viena laimingųjų, kuriai nemokamai bus suteiktos visos reikalingos odontologinės procedūros.

„Kai sužinojau verdiktą, tuo metu vairavau, tai vyras net juokėsi, kad avarijos iš laimės nepadaryčiau“, - su šypsena prisimena pašnekovė.

Sudėtinga burnos operacija moteriai atlikta spalio 7-ąją. Sutapimas, tačiau būtent šią dieną buvo minėtos jos ir vyro vestuvių metinės.

Moters pasikeitimai – jau kitoje DELFI publikacijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)