Specialistai džiaugiasi, kad žmonės ir patys vis labiau rūpinasi savo tarpdančiais.

„Galime konstatuoti, kad vis daugiau gyventojų į vaistinę užsuka dėl tarpdančių priežiūros priemonių ir konsultuojasi šiuo klausimu.

Džiugu matyti, kaip keičiasi pacientų požiūris ir įpročiai, susiję su burnos priežiūra. Pastebėjau, kad per pastaruosius penkerius metus vis daugiau žmonių suformavo įprotį rūpintis ne tik savo dantimis, bet ir tarpdančiais bei liežuvio valymu. 

Tačiau vien turėti visas priemones namie neužtenka, reikia dar ir jomis naudotis bei tai daryti tinkamai, mat dantų problemų kaltininku neretai tampai neteisingas burnos priežiūros priemonių naudojimas“, – įspėjo „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Raimonda Truncė.

O Kauno klinikos „Nauji dantys“ ir Vilkijos klinikos „Viladenta“ burnos higienistė Indrė Dautartienė patarė turėti kelias skirtingas tarpdančių priežiūros priemones, bet vienos populiarios primygtinai siūlė nenaudoti.

Taigi, kurią priemonę kada naudoti? Ar reikėtų turėti jas visas, o gal užtenka tik kurios nors vienos? Pagaliau, kodėl taip svarbu pasirūpinti savo tarpdančiais ir kaip dažnai reikėtų atlikti profesionalią burnos higieną, portalui „Delfi“ papasakojo burnos higienistė I. Dautartienė ir vaistininkė R. Truncė.

Kodėl svarbu prižiūrėti tarpdančius?

I. Dautartienė akcentavo, kad tarpdančių priežiūra yra be galo svarbi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją