M. Motzo tėvai Meredith ir Dalanas sakė, kad dar praėjusiais metais jų sūnus vargiai galėjo kalbėti.

„Jis ištardavo tik žodžių pradžią, o pabaigos nebeištardavo Jo kalba buvo tikrai prasta“, - CBS korespondentui Omarui Villafrancai pasakojo Meredith.

Šeima iš Teksaso Masono kalbos problemas siejo su raidos sutrikimu ir viena smegenų aneurizma, kuri buvo nustatyta, kai berniukui buvo 10 dienų.

Tačiau praėjusių metų pradžioje šeimos gyvenimas apvirto aukštyn kojomis, kai jie Teksaso Keiti mieste apsilankė odontologijos klinikoje „Kidstown Dental“.

Taisydama berniuko dantukus, daktarė Amy Luedemann – Lazar pastebėjo, kad jo liežuvis yra prikaustytas prie apačios.

Ji pamatė, kad pasaitėlis po jo liežuviu yra trumpesnis, negu įprastai, todėl berniukui buvo sunku kalbėti.

Ji paklausė tėvų, ar galėtų atlikti paprastą procedūrą ir įpjauti audinius lazeriu. Procedūra užtruko vos 30 sekundžių. Tačiau jos rezultatai, gydytojos teigimu, buvo „keičiantys gyvenimą“.

Tyrimai rodo, kad su trumpu liežuvio pasaitėliu gimsta nuo 4 iki 10 proc. vaikų. Masono atveju nedidelė korekcija padarė tikrą stebuklą. Skirtumą tėvai pastebėjo jau tą patį vakarą.

„Užuot bedęs pirštu į maistą ar parodęs į savo burną, jis galėjo ištarti „mama, aš noriu valgyti“, - pasakojo Dalanas.

Tėvai sako, kad dabar Masonas savo kalba sparčiai vejasi kitus vaikus. Jie yra dėkingi, kad jų odontologė pastebėjo tikrąją nerišlios kalbos priežastį.

„Mes šito nesitikėjome – juk ėjome pas ją tik taisyti dantukų“, - sakė Dalanas.

Daktarė A. Luedemann – Lazar pažymėjo, kad būtent tokie atradimai skatina ją kiekvieną dieną eiti į darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)