Kaip portalui „Delfi“ pranešė Lietuvos Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) Sveikatos technologijų vertinimo skyriaus vedėja, laikinai einanti Vaistų registracijos skyriaus vedėjos pareigas Rugilė Pilvinienė, Lietuvos Respublikos vaistinių preparatų registre yra registruoti šie vaistai, kurių sudėtyje yra veikliosios medžiagos pseudoefedrino: „Actifed“, „Daikol“, „Daleron“, „Digrin“, „Flusimet“, „Gripppex“, „lloxen“, „Opinasin“, „Tarafen“, „Tempier“, „Theraflu“, „Tonufen“ ir „Wipar“. Visi šie vaistai yra skirti gripo ar  peršalimo simptomams lengvinti. Taip pat pseudoefedrino yra ir alerginei slogai gydyti skirtuose vaistuose „Aerinase“ bei „Cirrus“.

R. Pilvinienė pažymėjo, kad išvardintieji vaistai Lietuvoje yra registruoti, bet ne visi šiuo metu gali būti tiekiami, taigi ne visų jų galima įsigyti ir vaistinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)