Patogumas ir saugumas


Dienos stacionaras nuo įprasto gydymo ligoninėje skiriasi tuo, kad nėščioji ligoninėje praleis ne kelias paras, o vos 4 – 6 valandas.

Pasak KUL Akušerijos-ginekologijos klinikos vadovo prof. dr. Lino Rovo, pagrindinis tikslas teikiant Nėštumo patologijos dienos stacionaro paslaugą – užtikrinti saugumo jausmą nėščiajai, kai yra neaiški jos ar vaisiaus būklė.

Linas Rovas

„Laukiame moterų, kurios silpniau jaučia vaisiaus judesius, kurioms pasireiškia priešlaikinio gimdymo požymiai, yra vaisiaus augimo atsilikimas ir prireikia ultragarsinio ištyrimo bei kitų vaisiaus būklės diagnostikos metodų ar intensyvesnio vaisiaus būklės stebėjimo. Suprantame, kad šiais atvejais moterys jaučia nerimą. Norint išsiaiškinti situaciją ir suteikti reikalingą pagalbą, dažniausiai nebūtina nėščiąją stacionarizuoti”, – paaiškino L. Rovas.

Pasak specialisto, dienos stacionaras – ne tik išeitis siekiant moteriai užtikrinti nėštumo pokyčių stebėseną ir kontrolę, suteikti reikalingas procedūras, bet ir patogumas – moteris nesijaus atskirta nuo šeimos bei namų aplinkos. Jei atlikus tyrimus paaiškės, kad situacija saugi, nėščioji galės vykti namo, o kitą dieną ir vėl atvykti kitoms diagnostinėms ar gydymo procedūroms.

Būsimos mamos, atvykusios į dienos stacionarą, taip pat galės susipažinti su ligoninės Gimdymo skyriumi, išklausyti paskaitų apie gimdymą, naujagimio žindymą, jo priežiūrą bei pogimdyminį periodą.

Nėštumo patologijos dienos stacionaro paslaugoms galima registruotis per ipr.kul.lt sistemą arba telefonu (8 46) 410000. Reikalingas šeimos gydytojo, gydytojo akušerio-ginekologo siuntimas. Galimi septyni vizitai.

Daugiau konsultacijų


„KUL Akušerijos-ginekologijos klinika keičiasi. Siekiame, kad Klaipėdos krašto moterys, būsimos mamos, ligoninėje gautų visą reikalingą pagalbą ir informaciją. Reaguojame į nėščiųjų poreikius ir nuo šiol ženkliai didiname gydytojų akušerių-ginekologų konsultacijų skaičių. Specialistai kiekvieną dieną ambulatoriškai konsultuos nėščias moteris sudėtingų nėštumų atvejais, esant poreikiui atliks pirmo ir antro trimestro vaisiaus ultragarsinius ir chromosominių anomalijų patikros tyrimus”, – pokyčius vardijo klinikos vadovas L.Rovas.

KUL gydytojų akušerių-ginekologų konsultacijoms galima registruotis per ipr.esveikata.lt sistemą arba telefonu 8 46 410000. Reikalingas nėščiąją prižiūrinčio specialisto siuntimas.
L.Rovas džiaugiasi, kad artimiausiuose KUL planuose – dar daugiau gerų žinių Vakarų Lietuvos moterims.

„Numatome kurti Vaisiaus ir mamos diagnostikos centrą Ambulatoriniame ligoninės padalinyje. Jį sudarytų akušeris, akušeris-ginekologas, genetikas ir neonatologas, kurie rūpintųsi mama, vaisiumi ir naujagimiu – nuo nėštumo pradžios iki kelių mėnesių periodu po gimdymo, jeigu to reikalautų individuali situacija. Tikimės racionalaus bendradarbiavimo su šeimos gydytojais ir kolegomis, kurie dirba privačiose klinikose”, – sakė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją