Apie šią ligą papasakojo „MediCA klinikos“ gydytoja akušerė-ginekologė Živilė Beatričė Kriūnienė.

3 moterys iš 4 bent kartą gyvenime suserga pienlige

Makšties pienligė yra dažniausiai nustatoma moters išorinių lytinių organų ar makšties infekcija, kurios sukėlėjas iki 80 proc. atvejų yra balkšvasis balkšvagrybis. Tai nėra lytiškai perduodama infekcija – ji susijusi su moters organizmo pokyčiais, kai dėl įvairių priežasčių susilpnėja imunitetas. Manoma, kad trys moterys iš keturių bent kartą gyvenime suserga pienlige, o 5 proc. ši infekcija kartojasi.

Pienligė sukelia didelį diskomfortą, ypač, jei ji ilgą laiką buvo negydoma. Pasak gydytojos, bene dažniausiai pasireiškiantis simptomas yra makšties ar vulvos niežėjimas, deginimas, pagausėjusios išskyros iš makšties, primenančios varškę.

„Kiek rečiau paburksta išoriniai lytiniai organai, įtrūksta makšties gleivinė. Neretai pacientės nurodo, kad nemalonūs pojūčiai sustiprėja lytinių santykių metu ar šlapinantis, o kai kurios iš jų jaučia ir skausmą. Šie jutimai dažniau pasireiškia antroje menstruacinio ciklo pusėje, tam įtakos turi ir cikliniai hormonų pokyčiai“, – sakė Ž. B. Kriūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją