Sunkiai sergančius vaikus akcijos metu palaikė – nusiskuto plaukus ir kvietė aukoti – žurnalistas Andrius Tapinas, dainininkai Andrius Mamontovas ir Sasha Song, poetas Mantvydas Leknickas, kiti žymūs žmonės.

Iš akcijos surinktų lėšų yra pildomos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų svajonės ir perkami nekompensuojami vaistai, slaugos priemonės, rašoma pranešime spaudai.

„Kai tavęs vaikas paprašo vaistukų, kad nenuslinktų plaukai arba išgirsti, kaip aštuonmetis žvitrių akių berniukas prašo fėjos, kad ji paliktų plaukučius – suspaudžia širdį. Tai parodo skaudžią ir, deja, neišvengiamą ligoniukų akistatos su liga pasekmę – nukrentančius plaukus. Ir tai beveik visada skausmingas, žeidžiantis momentas.

Būtent todėl ir buvo reikalinga ši akcija, kad kartu su sveikais, žinomais žmonėmis atkreiptume dėmesį į ligoniukus. Taip jiems išreiškėme supratimą, palaikymą, vaikai nesijaučia vieni“, - sako paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Pradinis akcijos tikslas buvo kartu su savanore Ieva Krivickaite onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams surinkti 30 tūkst. eurų ir kai ši suma bus pasiekta, mergina nusiskus savo ilgus, storus ir vešlius plaukus. Tokiu būdu I. Krivickaitė norėjo parodyti, kad jos ir žinomų žmonių atsisveikinimas su plaukais tai tarsi visų sunkiai sergančių vaikų palaikymas, solidarumas su jais, įveikiant ligą.

„Norisi labai padėkoti visiems, kurie palaikė, buvo kartu, kurie aukojo. Jūsų visų dėka svarbiausias tikslas pasiektas – surinkome 30 tūkst. eurų, kuriuos skiriame būtent ligoniukų svajonėms pildyti. Sergantys vaikai visai ne kitokie nei sveiki, todėl dažniausiai svajonės yra labai žemiškos – nuo kamuolio ar pliušinio meškino iki kompiuterio ar dviračio. Man pačiai gražiausios svajonės yra tos, kurių negali paliesti, sudaužyti, ištrinti. Tai susitikimai su įkvepiančiais žmonėmis – šis laikas ir atsiminimas ilgam lieka vaiko širdyje. Svajonės kelionei per ligą suteikia sparnus. Ir kilti paprastai pasidaro lengviau...“, - sakė Ieva Krivickaitė.

Sunkiai sergančius vaikus akcijos metu palaikė visas būrys žymių žmonių. Vieni – kartu nusiskusdami plaukus, kiti – kviesdami aukoti, koncertuodami baigiamąjame akcijos koncerte šv. Kotrynos bažnyčioje, lankydamiesi ligoninėje. Į akciją prisijungė Monika Linkytė, Girmantė Vaitkutė, Deivis Norvilas ir Renata Voitechovskaja-Norvilė, Jurgis Didžiulis, Sasha Song, Giedrė Moss, Edgaras Lubys, chorai „Ąžuoliukas“, „Kivi“, „Ugnelė“, kt.

„Esame nuoširdžiai dėkingi žymiems žmonėms ir Ievai, nes jų ryžtu ir pagalba atkreipti dėmesį į vėžiu sergančių vaikų problemas galėjome daug garsiau. „Plaukų akcija“ gerokai viršijo lūkesčius – surinkta 2,5 karto daugiau lėšų nei planuota. Todėl šiandien galime pildyti ligoniukų svajones ir suteikti pagalbą sergančio vaiko šeimai, nuperkant vaistų, slaugos priemonių ar kompensuojant tyrimo išlaidas“, - sakė Eglė Mėlinauskienė, akcijos metu surinktų lėšų skirstymą administruojančio fondo „Mamų unija“ vadovė.

Šiuo metu jau yra išpildyta daugiau kaip 60 sergančių vaikų svajonių. Iš akcijos metu surinktų lėšų „nupirkta“ 13 svajonių už 1763,05 eur. Vaistams, slaugos priemonėms, tyrimams iš akcijoje surinktų lėšų iki šiol skirta 18 166,16 eurai. Ši suma leido padėti 13-ai šeimų. Vidutiniškai per mėnesį iš akcijos surinktų lėšų vaistams ir gydymui yra skiriama 2500-3000 eurų. Akcijos ataskaita pateikiama www.mamuunija.lt

„Vaikai svajoja daug ir labai įvairiai – nuo susitikimo su savo „dievuku“ iki fotoaparatų, kompiuterių ar net pianino. Svarbu paminėti, kad absoliučią daugumą svajonių išpildo „gerosios Fėjos“, t.y. žmonės, kurie savarankiškai nuperka ligoniuko norimą daiktą ar žaislą, o mūsų fondas organizuoja jų paėmimą, perdavimą vaikams. Ši pagalbos forma – pati priimtiniausia žmonėms, nes dauguma nori tiesiogiai padėti sergančiam vaikui“, – pasakoja E. Mėlinauskienė.

Sunkiai sergančių vaikų svajones taip pat pildys ir Ieva Krivickaitė, veiklą toliau tęsdama projekte „Ne apie mane“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)