VUL Santaros klinikų Radiologijos ir branduolinės medicinos centro gydytojas intervencinis radiologas dr. Donatas Jocius, rugpjūčio pradžioje atlikęs pirmąsias procedūras, sako, kad nauda pacientui – akivaizdi: pasiekiami geresni minimaliai invazinės terapijos rezultatai gydant įvairių lokalizacijų navikus (kepenų, inkstų, kasos, plaučių, kaulų), sumažinančių pakartotinų biopsijų, pakartotinų gydomųjų procedūrų skaičių.

Intervencinė radiologija (vėžinių ląstelių naikinimo procedūra)

„Nauda yra ir procedūrą atliekančiam gydytojui – preciziškiau naikinamos vėžinės ląstelės, didesnis pasitikėjimas gydymo sėkme“ , – sako dr. D. Jocius.

Donatas Jocius

VUL Santaros klinikose atliekamų intervencinių radiologinių diagnostikos ir gydymo procedūrų spektras nuolat plečiamas pasitelkiant technologines inovacijas. Radiologijos ir branduolinės medicinos centro vadovas gydytojas radiologas dr. Artūras Samuilis sako, kad naujos technologijos ir auganti specialistų patirtis suteikia galimybes gydyti vis sudėtingesnius onkologinių ligų atvejus:

Intervencinė radiologija vėžinių ląstelių naikinimo procedūra

„Inovatyvios priemonės pagerina gydymo išeitis, sumažina komplikacijų riziką ir net mirtingumą pačios procedūros metu, sutrumpina gulėjimo ligoninėje laiką, labiau tausoja organizmą ir pagerina paciento gyvenimo kokybę, palyginus su didelės apimties atviromis chirurginėmis operacijomis.“

Artūras Samuilis

„Intervencinės radiologijos procedūros vis dažniau pritaikomos gydant įvairias ligas, taip pat ir onkologines. Vėžio gydymo procedūroms susiplanuoti, atlikti ir gydymo efektą įvertinti reikalingi įrankiai: radiologiniai vaizdai (ultragarsas, kompiuterinė tomografija, magnetinio rezonanso tomografija ir kt.), vėžinių ląstelių naikinimo (abliacijos) įranga ir navigacija, pastarasis įrankis sumažina žmogiškojo faktoriaus sukeliamas rizikas, suteikia galimybę preciziškiau sunaikinti vėžines ląsteles ir įvertinti gydymo efektą tos pačios procedūros metu ir, esant reikalui, pakoreguoti procedūros eigą taip, kad gydymo efektas būtų kuo sėkmingesnis, leidžiantis sumažinti potencialių pakartotinų gydomųjų procedūrų skaičių“, – sako dr. A. Samuilis.

Intervencinė radiologija (vėžinių ląstelių naikinimo procedūra)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją